Thom Yorke en FKA twigs en meer keren terug op Roskilde 2021

569
Foto: Stephan Flad/Lollapalooza Berlin 2016

Roskilde maakt de eerste namen voor de editie in 2021 bekend. Onder meer Thom Yorke en FKA twigs staan volgend jaar in Denemarken op het podium. Zij stonden ook al op het affiche van de gecancelde editie van dit jaar.

Naast bovenstaande artiesten geven ook Tyler, The Creator en The Whitest Boy Alive volgend jaar een optreden op het Deense festival. Een overzicht van de nieuwe namen vind je hieronder.

Thom Yorke, FKA twigs, Tyler, The Creator, The Whitest Boy Alive en enkele andere namen die gepland stonden voor 2020 schuiven mee naar 2021. Artiesten als The Strokes, Kendrick Lamar en Taylor Swift, die ook op het affiche van 2020 stonden, ontbreken tot dusver.

 • Tyler, The Creator
 • Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes
 • Africa Express Presents In C Mali
 • FKA twigs
 • Floating Points
 • Mayhem
 • Moses Sumney
 • Thomas Helmig
 • TLC
 • The Whitest Boy Alive
 • Ak Dan Gwang Chil
 • Cate Le Bon
 • Chai
 • Danish String Quartet & Dreamers’ Circus
 • girl in red
 • Gyedu-Blay Ambolley
 • High On Fire
 • Holly Herndon
 • Kelly Lee Owens
 • Land Of Kush
 • Lingua Ignote
 • The NIght Flight Orchestra
 • The No Ones
 • Object Blue (Resident DJ)
 • Old Man Gloom
 • Rwayss
 • Sampa The Great
 • Seni Reak Juarta Putra
 • Sicaria Sound (Resident DJ)
 • Tarrus Riley feat. Dean Fraser & Black Soil Band
 • Ustad Saami
 • Yola

Roskilde overlapt volgend jaar deels met Down The Rabbit Hole. Het Beuningse festival had voor deze zomer ook namen als Tyler, The Creator en FKA twigs op het affiche staan. Hierdoor is er een kans dat deze acts ook terugkeren naar Nederland. Roskilde 2020 zou ook overlappen met Rock Werchter, die onder meer Thom Yorke zouden delen met het Deense festival. Het is vooralsnog onduidelijk of Rock Werchter volgend jaar weer tegelijkertijd valt.

Thom Yorke

Foto: Eric Pamies

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead. Hiermee brak hij in 1993 door met het het album Pablo Honey. Sindsdien is Radiohead een van de grootste bands binnen de alternatieve muziek.

Buiten Radiohead om zit Yorke echter ook niet stil. Zo heeft hij in 2013, met onder andere Flea, in de supergroep Atoms for Peacegezeten. Daarnaast heeft hij nog enkele solo-albums uitgebracht, waarvan Tomorrow’s Modern Boxes  in 2014 uitkwam. In 2018 bracht Yorke een soundtrackalbum uit voor de horrorfilm Suspiria. Zijn meest recente plaat ANIMA verscheen in 2019.

Roskilde 2021

Roskilde Festival 2018
Photo: Niek Bosma / Festileaks

Roskilde is sinds 1971 een van de grootste Europese muziekfestivals, met dank aan zijn consequent ijzersterke line-ups. Dit jaar zou het festival haar 50ste verjaardag vieren. Onder meer Taylor SwiftThom YorkeFaith No More en Tyler, the Creator zouden acte de présence geven op het verjaardagspartijtje. Dit jubileumfeest is door het coronavirus verschoven naar volgend jaar. Thom Yorke, FKA twigs en Tyler, The Creator en meer keren in 2021 terug op het affiche. Door de aanhoudende coronacrisis gaat het festival wederom niet door.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

 • Locatie: Roskilde, Denemarken.
 • Datum: AFGELAST
 • Tickets: kaartjes blijven geldig voor 2022.
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Zingt bij The National, stampt bij Paul Kalkbrenner, danst bij Oscar And The Wolf en Dua Lipa en springt bij Cage The Elephant. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.