Ervaar de lichtshow van je leven met Sensation en Coca-Cola

sensation
Photo credit: Nidal Lakrouz

Hoewel grote evenementen nu lastig zijn, liet Sensation het er zeker niet bij zitten. Het Amsterdamse spektakel was er dit jaar in alternatieve vorm, en dankzij Coca-Cola waren 16 gelukkige prijswinnaars er alsnog als énige bezoekers bij. Je kunt je nu al registreren voor de editie van volgend jaar.

Wat hebben een voetbalveld vol paspoppen, Sunnery James en Coca-Cola met elkaar gemeen? Vrij simpel; zij waren allemaal wél bij Sensation 2020; Sensation – Monument of Light. Een immens vette lichtshow (ja, met paspoppen) in de Johan Cruijff ArenA die als vervanger instond voor het jaarlijkse Sensation in de nacht van 4 op 5 juli. Die nacht kon de show via livestreams worden bekeken, maar 16 lucky bastards kregen van Coca-Cola de kans om er tijdens de generale repetitie van deze unieke show in real-life bij te zijn.

Om precies te zijn: zij mochten samen met drie vrienden te gast in het stadion, natuurlijk volledig verzorgd van hapjes en drankjes, om het spektakel als enige en voor één keer bij te wonen. Dat betekent dat zij de lasers, het vuurwerk, de productie en natuurlijk de paspoppen (!) in levende lijve mochten ervaren. En niet op de minste plekken: de winnaars beleefden Sensation vanuit de exclusieve Koninklijke Loge van de Johan Cruijff ArenA, voor het perfecte zicht op de show. Oh, en Sunnery James & Ryan Marciano waren er ook voor een twee uur durende dj-set. No biggie. Hoe dat eruitzag? Nou, zo:

Sensation 2021

Photo credit: Nidal Lakrouz

Sensation, dat jaarlijks in de Johan Cruijff ArenA plaatsvindt, doet haar naam steevast eer aan. Wat begon in 2000 als een eenmalig feest in de – toen nog – Amsterdam ArenA, is in korte tijd uitgegroeid tot, wel, een ware sensatie. Sensation heeft in meer dan 35 landen ruim twee miljoen mensen bij elkaar gebracht voor avonden vol lasers, vuurwerk, bizarre showelementen, muziek en natuurlijk de kenmerkende dresscode. Maar in 2021 wil Sensation nog verder gaan. Na Sensation en Sensation Monument of Light komt er nu: Beyond Sensation. Nóg grootser, nóg sensationeler en met nóg vettere producties. En je kunt je nu al verzekeren van een ticket door te pre-registeren.

coca-cola sensation
Photo credit: Nidal Lakrouz

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene