Puzzelen: weet jij alles over Zwarte Cross?

Festileagues houdt het festivalgevoel levend! De hele zomer lang kun je bij Festileaks samen met je team de vetste festivalopdrachten spelen in een meeslepende race om die felbegeerde hoofdprijs: een passe-partout voor alle 18 aangesloten festivals in 2021! We geven je graag een voorproefje door middel van onderstaande opdracht. Weet jij het antwoord? Meld je aan voor Festileagues en stuur je antwoorden in.

Deze Festileagues opdracht is er een voor de fans van Zwarte Cross. Na een bezoek aan het festival voel je meteen dat je op heilige grond bent geweest. De miljoenen liters bier die er doorheen zijn gegaan, de legendarische artiesten die hier shows gaven, de vrolijk gekleurde trekkers die hier jaarlijks hun intrek namen, de wereldrecords en fameuze stunts. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Sinds 1997 worden hier ieder jaar nieuwe verhalen bij geschreven en dit zal ook nog jaren zo doorgaan.

Vandaag gaan we op zoek naar 10 bijzondere momenten uit de geschiedenis van Zwarte Cross. Ontrafel de geschiedenis van Zwarte Cross en ontdek welk woord uit de puzzel komt. Lukt het jou om de puzzel op te lossen, doe dan mee met Festileagues. Daarbij maak kans op een festivalzomer met maar liefst 18 festivals, waaronder natuurlijk Zwarte Cross!

1. Welk drankje werd in 2012 aan de menukaart van Zwarte Cross toegevoegd?
2. Naar welk kledingstuk werd de eerste women only crossrace vernoemd?
3. Wie won het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts 2019? (voornaam)
4. In welke categorie won Zwarte Cross in 2019 voor de tweede maal op rij een Festileaks Festival Award?
5. Tijdens wiens show in 2017 vlogen de motoren door de Megatent heen?
6. Van wie was het weiland waar de eerste Zwarte Cross werd gevierd?
7. Hoe lang krijg je toegang tot Zwarte Cross op vertoon van een gouden crosser-munt?
8. Welke naam droeg het heiligdom dat in 2013 ter ere van Tante Rikie het terrein domineerde?
9. In welke maand raakte ZC 2020 uitverkocht?
10. Wat zou de slogan zijn geweest voor ZC 2020?

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen