10 dingen die je met je festivalbandje kunt doen

Festivalbandje - Bandje- Lowlands 2018
Photo: Debbie Spaan / Festileaks

Kun jij na afloop van een festival ook zo moeilijk afstand doen van je polsbandje? Natuurlijk kun je deze tastbare herinneringen blijven sparen tot je arm er vanaf valt, maar er zijn ook alternatieven… Wij geven je 10 ideeën om je oude festivalbandje nieuw leven inblazen!

1. Upgrade naar een heuse festivalarmband

Een simpele upgrade is zo gepiept: knip het bandje voorzichtig van je arm en maak een nieuwe sluiting. Je kunt slotjes kopen, maar ook drukknoopjes gebruiken of toch zelf aan de slag met een elastiekband. Je kan je festivalbandje makkelijk om- en afdoen en hij zit lang niet zo strak als afgelopen zomer. Ideaal!

2. Creëer je eigen unieke festivaljack

 

Zoek je een manier om je festivalloopbaan met iedereen te delen? Maak dan je eigen unieke jack door al je festivalbandjes er op een kunstige manier op te bevestigen. Ideaal voor de creatievelingen onder ons, die naald en draad of een lijmpistool niet schuwen. Pronken to the max! Eventueel af te wisselen met patches van je favoriete band natuurlijk.

3. Lijst ze in en hang ze op

Via Pinterest (Ellen Kellems)

Mooie herinneringen lijst je in, dus waarom zou je dat niet ook met je festivalbandjes doen? Leg je favoriete stukjes stof netjes bij elkaar en jij bent een blikvanger in je kamer rijker.

4. Waag je aan een DIY mobiel hoesje

mobiel hoesje bandje
Foto: Festileaks

Koop een doorzichtige case, leg daar je meest waardevolle polsversieringen in en pop je mobiel erin. Zo simpel is het! Je hebt je telefoon nagenoeg altijd bij je, dus het biedt je genoeg kansen om even te gluren en terug te denken aan al die mooie zomers.

5. Lekker simpel: leg ze in een boek

 

De boekenwurm die tegelijkertijd festivalliefhebber is, kan zijn geluk niet op. Het beste van twee werelden is bij deze perfect gecombineerd. En het is super makkelijk om te maken. Je hoeft het festivalbandje alleen even te strijken. Voor versteviging kun je hem ook aan een dikker bandje bevestigen.

6. Transformeer ze naar een horlogebandje

Via Pinterest (3.bp.bloodspot.com)

Hoe laat is het? Tijd om naar een festival te gaan! Met dit bandje heb je altijd zin om weer de weide op te zoeken en kijk je met veel plezier op de klok. Zo heb je altijd een vrolijk bandje om je arm, dat ook nog eens functioneel is!

7. Hang ze aan de grote klok

Via Pinterest (Aimee West)

Nog zo’n leuke manier om te zien hoe laat het is. Voordat je gaat slapen moet je wel even naar dit pronkstuk staren. Een perfecte manier om vervolgens verder te dromen.

8. Haal ze door een ringetje

Via Pinterest (Maccia.nl)

Simpel, maar effectief en bovendien bijna overal aan te hangen. Ideaal voor de beginnende festivalganger.

9. Bied ze een plek in de spotlight

 

Je moet hem wel eerst in elkaar zetten, maar met deze lamp heb je wel een heel vet item. Perfect voor als je niet té veel licht in je kamer wil.

10. Knutsel een festivalportemonnee in elkaar

Something to do with your old wristbands

Voor de ervaren festivalganger die over een flink arsenaal aan bandjes beschikt. Hoe meer bandjes, hoe beter namelijk! Bewaar je pasjes, sleutels of festivalmuntjes zowel veilig als modieus in dit vernuftige knutselwerkje.

De Festileaks-ideeënbus

Dit is natuurlijk maar een greep uit alle mogelijke creatieve mogelijkheden om je festivalbandje een eeuwig leven te schenken. Heb jij nog leuke, grappige, mooie, gave manieren om je ultieme aandenken in de spotlight te zetten? Laat het ons vooral weten. Stuur een foto en je verhaal en wie weet sta jij in een volgende lijst!