Vlotten en porto parties: Dit zijn de winnaars van de DTRH challenges van Festileagues

170

Het was natuurlijk te verwachten dat de teams van Festileagues zich vol zouden storten op de challenges rondom Down The Rabbit Hole. Het festival is bij veel favoriet, en in deze fase van de competitie zijn alle punten meer dan welkom. Maar wie gaan er met de meeste punten vandoor? De jury is eruit!

Winnaars “Bouw je eigen Down The Rabbit Hole vlot”

8. Team Schouten (4 punten)
7. Team De Pinkpopgangers (7 punten)
6. Team TeamHuissen (10 punten)
5. Team The Vikings (15 punten)
4. Team vaders en dochters rocken (21 punten)

3. Team De Stokertjes (29 punten)

“Alle hens aan dek, want Vlot Stoker is te water gelaten”, schrijven De Stokertjes. “Uitermate geschikt voor een relaxed momentje op het verkoelende water van de Groene Heuvels. En mocht je afdrijven, geen paniek! Want door de Stokers-vlag die aan de mast gehesen is, zullen je vrienden je altijd weer terug kunnen vinden.” Met dit echte, drijvende vlot claimen ze in ieder geval de derde plek.

2. Team Bestkeptsecret (38 punten)

Geen spelletjes voor team Bestkeptsecret, maar een serieus verhaal. We zullen niet te veel verklappen, het is veel leuker om de video zelf te kijken. Het verhaal – geheel in stijl met Down The Rabbit Hole – en de goede uitwerking leveren team Bestkeptsecret 38 bonuspunten op!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

1. Team The F*cking C*nts (50 punten)

Team The F*cking C*nts zijn dankzij Festileagues kennelijk compleet in de competitie-mentaliteit geraakt. Voor de opdracht “Bouw je eigen Down The Rabbit Hole vlot”, bouwden zij The Leisure Raft: een vlot gebouwd voor spellen. Op dit vlot kun je tot rust komen tijdens een potje basketbal, tafelvoetbal of tafeltennis. Zelfs in de nacht, als de headliners al lang weer vertrokken zijn, kun je doorgaan. “The leisure raft heeft ook gezellige gekleurde led lampjes die ervoor zorgen dat het vlot altijd verlicht is”, aldus The F*cking C*nts. Het is genoeg voor de eerste plek!

Opdracht: ‘Organiseer jullie eigen Porto Party’

10. Team Beerenburg Tigers (2 punten)
9. Team Teveel van het Goede (4 punten)
8. Team The Emanny (6 punten)
7. Team Schouten (8 punten)
6. Team YJJDR2020 (10 punten)
5. Team Linde met een E (15 punten)
4. Team Ultrafoxy (21 punten)

3. Team Bestkeptsecret (29 punten)

Geen kater na een feestje: hoe mooi zou dat zijn? Dat belooft team Bestkeptsecret met hun “onder water, geen kater”-feest. Spelletjes, lekkere plaatjes, en natuurlijk het enorme aquarium waar het allemaal in plaatsvindt. Om maar eventjes te laten zien hoe leuk hun feest is, heeft team Bestkeptsecret alvast een video gemaakt ter vooruitblik. Daarmee verdienen ze nog eens 29 bonuspunten!

2. Team De Pinkpopgangers (38 punten)

Geloof het of niet, De Pinkpopgangers zijn ook gewoon aanwezig op Down The Rabbit Hole. Tijdens het ontwerpen van hun Porto Party konden ze het roze thema echter niet loslaten. Zij pitchen een enorm kutfeest. De porto zal een beetje verbouwd moeten worden, maar dan heb je wel wat. Een feest wat je weer helemaal terugbrengt naar je geboorte. De Pinkpopgangers beloven het al: na dit feest voel je je als herboren.

1. Team The F*cking Cunts (50 punten)

The F*cking C*nts lopen ook bij deze opdracht met de meeste punten weg. Zij toveren de porto om tot de hemel voor iedereen die fan is van het nummer Paloma Blanca. Deze track van de George Baker Selection en eindeloos veel covers vliegen je namelijk contant om de oren tijdens het feest “Witte duiven schijten ook”. Het verhaal gaat dat er zelfs echte duiven zullen zijn! Hebben jullie er ook al zin in?

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.