10 Alternatieve kerstnummers voor als je Mariah Carey beu bent

Pakjesavond is weer net achter de rug en dat betekent dat de blik op kerst kan. Veel radiozenders hadden dit al langer en begonnen halverwege november al met het spelen van de grootste kersthits. Dagelijks klinken de hits van onder meer Wham!, Mariah Carey en Bianca Ryan uit de speakers. Ben je ook wel even toe aan iets anders? Check dan deze ‘alternatieve’ kerstnummers.

Bob Rivers – I Am Santa Claus

Gespeeld op de melodie van ‘Iron Man’ door Black Sabbath maakt Bob Rivers een parodie met ‘I Am Santa Claus’. In de videoclip is te zien hoe huisvader Rivers verandert in heavy- metal Santa Claus die op kerstavond in een limousine rijdt die wordt voortgetrokken door rendieren.

Ramones – Merry Christmas (I Don’t Want To Fight Tonight)

Geschreven door Joey Ramone, die dit nummer maakte als een vredesoffer naar gitarist Johnny Ramone, die ervandoor ging met zijn vriendin Linda. Het resultaat is een ‘echt’ punk Ramones nummer.

https://www.youtube.com/watch?v=4Y5GtaTrPHM

Lemmy Kilmister – Run Rudolph Run

Origineel werd het nummer gespeeld door Chuck Berry in 1958. Daarna werd het nummer vaak gecoverd. Zo maakten artiesten als Keith Richards, Bryan Adams en Lynyrd Skynyrd hun eigen versie van het kerstnummer. Lemmy Kilmister, bijgestaan door Foo Fighters’ Dave Grohl op drums en ZZ Tops’ Billy Gibbons op gitaar, veranderde ‘Run Rudolph Run’ in een kerstplaat voor de rockers.

Joe Bonamassa – Merry Christmas Baby

In 2016 bracht Blues gitarist Joe Bonamassa kerstalbum Rocking Christmas Blues uit. Daarop staat ook de plaat ‘Merry Christmas Baby’, die al werd uitgebracht door Bonamassa in 2010. Echt geschikt voor tijdens het diner is het album niet bepaald. Het staat namelijk, zoals je zou verwachten, vol gitaargeweld. Zo ook ‘Merry Christmas Baby’.

AC/DC – Mistress For Christmas

Voor liefhebbers van kerstmuziek gemixt met rock ’n roll, heeft AC/DC misschien wel het perfecte nummer. Op het album The Razors Edge, was nog ruimte voor een kerstnummer. Met teksten als ‘Jingle all the day, I just can’t wait till christmas time, When I can grope you in the hay’ is het zeker niet een standaard kerstnummer, maar met je speakers open klinkt het zeker lekker. By the way: de tekst gaat over een zekere Donald Trump.

Dropkick Murphy’s – The Season’s Upon Us

Ook de Amerikaanse band Dropkick Murphy’s heeft een kerstnummer. Deze is uiteraard in geheel eigen Ierse stijl. In de geest van The Pogues komt de band met ‘The Season’s Upon Us’, voor alle disfunctionele families. Bekijk ook zeker de clip.

Keb’Mo’ – Merry Merry Christmas

Bluesmuzikant Keb’ Mo’ ziet in de bar een vreugdeloos optreden met lede ogen aan. Daarom besluit hij zelf op het podium te stappen en zet hij ‘Merry Merry Christmas’ in. Met zijn gitaarspel en aanstekelijk enthousiasme tovert hij de bar om in een kerstfeest.

The Kinks – Father Christmas

Een nummer met niet bepaald een vrolijke boodschap. Het lied gaat over een ‘Mall Santa’ die in elkaar wordt geslagen door een groep kinderen omdat ze geld willen voor Kerst in plaats van cadeautjes.

Eddie C. Campbell – Santa’s Messin With The Kid

Gebaseerd op ‘Messin’ with the kid’ van Junior Wells uit 1960, verandert de Amerikaan Eddie C. Campbell de plaat in een kerstnummer. Hierin is ‘Santa messin with the wife. until the kid ran him out of town’. Later maakte ook Southern rockband Lynyrd Skynyrd een versie van dit nummer.

Clarence Carter – Back Door Santa

Een nummer vol humor en suggestieve teksten, die eigenlijk weinig met kerst te maken hebben. Clarence Carter gaat van deur tot deur om de vrouwen cadeautjes te geven terwijl de jongens weg zijn. Het nummer werd later gesampeld door Run DMC in ‘Christmas In Hollis’. Ook werd de plaat gecoverd door artiesten als Bon Jovi en Jet.