Dua Lipa breekt records: 5 miljoen kijkers voor Studio 2054

1123

Afgelopen vrijdag liet Dua Lipa haar fans kennismaken met Studio 2054. Wereldwijd keken vijf miljoen mensen naar het online live-concert, waarmee ze alle livestreamrecords verbreekt.

Voor €11 kon je er al bij zijn. In dik een uur bracht Dua Lipa alle hits van haar nieuwe album Future Nostalgia ten gehore. Een industriële loods vol neon en glitter was het decor, waarbinnen de 25-jarige zangeres de kijker van ruimte naar ruimte meenam. Studio 2054 had veel weg van een lange videoclip, waarbij ook de sfeer van een nachtclub gecreëerd werd. Het mocht dan ook wat kosten: het uitbundige evenement zorgde voor ruim $1,5 miljoen aan productiekosten.

Op de speciale avond kreeg Dua Lipa hulp van enkele bevriende artiesten. Zo waren er gastoptredens van FKA twigs, Angèle en Kylie Minogue. Tevens brachten Miley Cyrus, J Balvin en Elton John een virtuele bijdrage aan het concert.

Studio 2054 als alternatief voor liveshows

Maandag maakte de organisatie bekend dat zeker vijf miljoen mensen wereldwijd hebben gekeken naar de livestream van Dua Lipa. Hiermee werd direct een nieuw record gevestigd. De Brits-Kosovaarse zangeres blijkt populair in China: 1,9 miljoen views kwamen alleen al uit dat land. Ook maakte de organisatie bekend dat het online concert tot en met komende zondag voor €8,50 nog steeds bekeken kan worden. Pak dus je kans nu het nog kan.

Dua Lipa speelt creatief in op de concert(loze) wereld ten tijde van corona. Met het succes van Studio 2054 lijkt ze een norm te hebben gezet voor komende online concerten. Zo haakt ook Gorillaz aan en geeft de band later maand een online show die wereldwijd bekeken kan worden.

Dua Lipa

Dua Lipa
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De Britse zangeres Dua Lipa werd in Londen geboren als kind van gevluchte Albanese ouders. Ze debuteerde in 2015 met haar single ‘New Love’. De echte doorbraak kwam bij haar tweede single ‘Be The One’. In de afgelopen jaren is het hard gegaan. In 2017 kwam het debuutalbum Dua Lipa uit met onder meer hits als ‘Hotter Than Hell’ en ‘New Rules’. Haar tweede album Future Nostalgia verscheen in maart 2020. In augustus komt hier een remix album van uit, getiteld Club Future Nostalgia. Dit jaar zou de zangeres onder meer naar Glastonbury trekken. Helaas vind dat door het coronavirus geen doorgang.

Student in Amsterdam die het liefst naar festivals in Oost-Europa gaat. Favoriet blijft EXIT. Muzieksmaak varieert van Rammstein tot Dua Lipa en van Dubioza Kolektiv tot New Order.