Dua Lipa breekt records: 5 miljoen kijkers voor Studio 2054

Afgelopen vrijdag liet Dua Lipa haar fans kennismaken met Studio 2054. Wereldwijd keken vijf miljoen mensen naar het online live-concert, waarmee ze alle livestreamrecords verbreekt.

Voor €11 kon je er al bij zijn. In dik een uur bracht Dua Lipa alle hits van haar nieuwe album Future Nostalgia ten gehore. Een industriële loods vol neon en glitter was het decor, waarbinnen de 25-jarige zangeres de kijker van ruimte naar ruimte meenam. Studio 2054 had veel weg van een lange videoclip, waarbij ook de sfeer van een nachtclub gecreëerd werd. Het mocht dan ook wat kosten: het uitbundige evenement zorgde voor ruim $1,5 miljoen aan productiekosten.

Op de speciale avond kreeg Dua Lipa hulp van enkele bevriende artiesten. Zo waren er gastoptredens van FKA twigs, Angèle en Kylie Minogue. Tevens brachten Miley Cyrus, J Balvin en Elton John een virtuele bijdrage aan het concert.

Studio 2054 als alternatief voor liveshows

https://www.instagram.com/p/CIOR0IrMsdg/?utm_source=ig_web_copy_link

Maandag maakte de organisatie bekend dat zeker vijf miljoen mensen wereldwijd hebben gekeken naar de livestream van Dua Lipa. Hiermee werd direct een nieuw record gevestigd. De Brits-Kosovaarse zangeres blijkt populair in China: 1,9 miljoen views kwamen alleen al uit dat land. Ook maakte de organisatie bekend dat het online concert tot en met komende zondag voor €8,50 nog steeds bekeken kan worden. Pak dus je kans nu het nog kan.

Dua Lipa speelt creatief in op de concert(loze) wereld ten tijde van corona. Met het succes van Studio 2054 lijkt ze een norm te hebben gezet voor komende online concerten. Zo haakt ook Gorillaz aan en geeft de band later maand een online show die wereldwijd bekeken kan worden.