Kensington lanceert minifilm ‘Uncharted’

214
KENSINGTON © Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Kensington heeft een minifilm uitgebracht, vernoemd naar het eerder uitgebrachte nummer ‘Uncharted’. De film bestaat uit extra materiaal wat geschoten werd tijdens de opnames van de videoclip van het nummer.

Via social media liet de band weten een korte film te hebben uitgebracht. De film komt voort uit het extra beeldmateriaal wat geschoten werd op een vrije dag tijdens de opnames van ‘Uncharted’. Tijdens deze shoot werden er veel extra beelden geschoten. Een deel hiervan kwam uiteindelijk niet in de videoclip. De vierkoppige band ziet de minifilm als een ode aan Armenië (waar de videoclip werd opgenomen), creativiteit en het jaar 2020.

Check hieronder het bericht van Kensington, de minifilm is te vinden op YouTube en duurt zo’n 6 minuten.

Uncharted, a 2020 vibe. Usually, when we shoot a video, it’s done on a really tight time frame, with little extra room…

Posted by Kensington on Tuesday, December 1, 2020

Kensington

Kensington Rahi Rezvani 2019
Photo: Rahi Rezvani

Kensington heeft het maar druk met alle optredens. In 2017 stond de Utrechtse band op onder andere Pinkpop, Concert At Sea, Paaspop en Sziget. Het viertal hield het echter niet bij festivals: Kensington wist ook maar liefst 5(!) keer de Ziggo Dome uit te verkopen. Het succes kwam niet onverwachts. In 2016 tourde de band ook al langs diverse grote festivals (Rock Werchter, Sziget) en stond deze zowel in 2015 (2 keer) als 2016 (3 keer) in een uitverkochte Ziggo Dome. Kensington won in 2017 nog de felbegeerde Popprijs, die jaarlijks tijdens Eurosonic Noorderslag wordt uitgereikt.

In 2021 gaat Kensington opnieuw de hort op. Met de nieuwe plaat Time op zak speelt de Nederlandse rockformatie onder meer op Bospop en Pinkpop.