87207

Roadburn gaat ook in 2021 niet door wegens het coronavirus

Het Tilburgse undergroundfestival Roadburn gaat ook in 2021 niet door vanwege het coronavirus. Het is één van de eerste festivals die haar 2021-editie schrapt.

Roadburn 2021 zou plaatsvinden in het weekend van 15 tot en met 18 april. Nu is er een dikke streep gezet door deze datum. Het festival, waar onder anderen 40 Watt Sun, Acid Rooster en Alcest zouden optreden, is één van de eerste evenementen die de stekker eruit trekt voor komend jaar. In een statement op de website en social media zegt de organisatie ondanks de positieve berichten over vaccins “het niet verantwoord te vinden een festival te organiseren”. Aanvullend op het statement vertelt organisator Walter Hoeijmakers 3voor12 hoe dit besluit tot stand kwam. “85 procent van onze bezoekers komt uit het buitenland. Het is niet verantwoord om al die mensen te laten reizen, als het überhaupt al kan,” aldus Hoeijmakers.

Het zijn niet alleen de bezoekers die van ver komen, ook het merendeel van de line-up komt uit het buitenland. Veel bands komen uit de Verenigde Staten, waar het de afgelopen tijd erg stil is geweest binnen de scene. Er heerst veel onduidelijkheid en angst binnen de scene over hoe de toekomst eruit gaat zien. Een reisje naar Tilburg lijkt er dan ook voor veel muzikanten gewoonweg niet in te zitten. Om het lot niet te willen tarten besloot Hoeijmakers samen met zijn collega’s om Roadburn 2021 niet door te laten gaan.

Roadburn 2021

Roadburn is een internationaal muziekfestival dat jaarlijks in april plaatsvindt in het poppodium van Tilburg, 013. Ooit was het grootst vertegenwoordigde genre stonerrock. Tegenwoordig is het aanbod aan genres flink uitgebreid. Naast stonerrock kunnen bezoekers ook genieten van psychedelica en meer experimentele muziek. Op Eurosonic Noorderslag 2020 in Groningen werd Roadburn uitgeroepen tot het beste festival van Nederland.

De organisatie komt met een schale troost en zegt in april 2021 een COVID-proof evenement te willen organiseren. Het zal een evenement worden toegankelijk voor zowel mensen in Tilburg als elders op de wereld. In wat voor vorm dit precies gaat zijn, is nog niet duidelijk. Meer informatie hierover volgt in het nieuwe jaar.

Roadburn Festival Logo

Roadburn Festival 2022

Locatie
Nederland
Tilburg, Nederland
Datum 21-24 april 2022
Line-up
Ulver
Alcest
Die Wilde Jagd
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.