Ruim 250 artiesten bundelen krachten tijdens online oudjaarsfestival Goodbye 2020

1287
Fireworks / vuurwerk

Muziekliefhebbers kunnen dit jaar alsnog met een vrolijke noot afsluiten met het gratis online oudjaarsfestival Goodbye 2020. Geniet tijdens de jaarwisseling van 200 uur aan optredens van ruim 250 artiesten, zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Jeangu Macrooy en Sam Feldt.

Van 31 december 17:00 uur tot nieuwjaarsdag 05:00 uur kun je via zo’n 40 streams de diverse optredens vanuit jouw eigen huis bijwonen. Naast bovengenoemde namen geven onder meer ook Broederliefde, Yellowclaw en cabaretiers als Jandino Asporaat en Roué Verveer acte de présence. De complete line-up wordt aanstaande maandag (28 december) bekendgemaakt.

Goodbye 2020 is een initiatief van Maarten Schulz van festivalplatform Follow The Beat. Nu samenkomen door het coronavirus niet mogelijk is, hoopt hij jongeren en jongvolwassenen op een andere manier te verenigen en vermaken. “Normaal gesproken ben ik niet de grootste fan van streams, want live is altijd beter. Maar dit jaar is alles anders. We hopen daarom met de artiesten een mooie bijdrage te leveren”, zo vertelt Schulz aan NOS.

Overheidssteun voor Goodbye 2020

Het festivalinitiatief wordt financieel gesteund door de overheid. Via de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) draagt de Nederlandse staat een miljoen euro bij aan het plan. Er wordt gehoopt dat door het festival meer jongeren ervoor kiezen om tijdens de jaarwisseling thuis te blijven.

Redacteur bij Festileaks. Groot reis- en muziekfanaat. Veel liefde voor onder meer The War On Drugs, Ásgeir, SOHN, Tame Impala, Moderat en Gregory Alan Isakov.