De beste acts op Tomorrowland door de jaren heen

Photo: Ben Houdijk

Tomorrowland is een van de grootste festivals ter wereld. Veel acts die hier hebben gespeeld verdienen ongetwijfeld een plaatsje in de Festival Acts Top 100. Wij nemen er een paar met je door.

Dj’s mogen natuurlijk niet ontbreken in de FAT100. Festivals kunnen tegenwoordig niet meer zonder een dance line-up. De line-up van Tomorrowland bestaat bijna volledig uit dj’s. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos. We proberen het jou daarom wat makkelijker te maken. Dit zijn een paar van de beste acts van het Belgische festival door de jaren heen.

Eric Prydz

Je kent hem waarschijnlijk vooral van zijn gigahit ‘Call On Me’, met die opmerkelijke videoclip. Maar Eric Prydz is veel meer dan dat. Hij is vooral een pionier als het gaat om 3D-lichtshows. Daarnaast is hij muzikaal ook ijzersterk. Met name zijn track ‘Opus’ zorgt tijdens iedere set voor een ongekende climax. In 2016 draaide de dj ook nog een legendarische b2b set met Deadmau5. Daarom mag Prydz in deze lijst zeker niet ontbreken. En ook niet in de FAT100.

Armin van Buuren

Armin van Buuren hoort ondertussen bij het meubilair van Tomorrowland. En terecht natuurlijk. Hij werd maar liefst vijf keer uitgeroepen tot beste dj van de wereld. Van Buuren produceerde ook wereldhits zoals ‘This Is What It Feels Like’ en ‘Sunny Days’. Daarnaast heeft hij sinds 2001 ook zijn eigen radioshow ‘A State Of Trance’. Deze is te beluisteren op 21 verschillende radiostations. Armin heeft voor zijn bijdrage aan de dancescene een koninklijke onderscheiding gekregen. Daarom mocht hij in 2019 het 15-jarige jubileum van Tomorrowland extra glans geven. En dat deed hij. Deze lijst zou niet compleet zijn zonder hem.

Charlotte de Witte

Techno is goed vertegenwoordigd op Tomorrowland. Vlaamse technokonigin Charlotte de Witte is hier mede verantwoordelijk voor. Met haar keiharde kicks en pompende baslijnen krijgt ze iedereen aan het dansen. Ze gaf een aantal legendarische shows op de mainstage en ze hostte haar eigen KNTXT-stage. Dit jaar won de dj de Alternative DJ Mag Top 100. Een goede reden om haar ook mee te nemen in jouw FAT100.

Avicii

Avicii heeft enorm veel betekend voor de EDM-scene. Met zijn hit ‘Levels’ zorgde hij er eigenhandig voor dat EDM de top 40 binnendrong. Bijna iedere single die de Zweed uitbracht kwam op nummer 1 terecht. Hij heeft op Tomorrowland ook flink wat memorabele sets gedraaid. We kunnen hem helaas niet meer live zien. Maar dat betekent niet dat we niet op hem kunnen stemmen voor de FAT100.

Martin Garrix

De Nederlandse dj stond drie keer bovenaan in de DJ Mag Top 100. Hij trad ook al vele keren op de mainstage van Tomorrowland op. En dat op 24-jarige leeftijd! Zijn sets zitten altijd bomvol hits, vaak door hemzelf geproduceerd. Dat in combinatie met het vele vuurwerk, confetti en rookmachines maken Garrix’ shows altijd iets om naar uit te kijken.

Swedish House Mafia

De Zweden Axwell, Sebastian Ingrosso en Steve Angello vormden jarenlang het legendarische trio Swedish House Maffia. Hiermee maakten zij wereldhits zoals ‘One’ en ‘Save The World’. In 2014 hielden de maffiabazen er helaas ermee op. Ze hadden toen al meerdere nummer 1-hits op zak. Deze tracks hoor je nog ieder jaar in vele dj-sets voorbijkomen. Hitkanonnen pur sang dus. En een goede liveshow geven kunnen de heren ook. In 2019 keerden de dj’s eindelijk terug op de festivals. Zijn ze binnenkort ook weer op Tomorrowland te zien? Wij hopen van wel.

Festileaks is weer op zoek naar de beste festivalacts van het jaar.
Het publiek bepaalt de top 100!
Breng je stem uit en selecteer jouw top 10 festivalacts van 2023!

Parcels

Photo: Kamiel Scholten/Festileaks

Waar Parcels de neiging heeft om alle woorden aan elkaar te schrijven, gaan wij dat hier niet doen. Dan is het namelijk onmogelijk om dit stuk te lezen en gaat Parcels de Festivalacts top 100 niet halen. En met een reden willen we dat niet. Want de funky riffs van nummers zoals Tieduprightnow en Overnight doen elk festivalbezoeker alle zorgen vergeten. En met Somethinggreater (Een moderne festivalanthem?) hebben ze een perfecte closer van hun set. Jammer dat ze deze juist op Rock Werchter niet konden spelen

Altin Gün

Exotisch Nederlands trots! De Turkse band Altin Gün, uit Amsterdam, heeft deze zomer niet stilgezeten. Onder andere festivalkrakers Rock Werchter, Primavera Sound, Lowlands en Best Kept Secret stonden op hun uitgebreide programma. Het zou dus zonde zijn als deze prominente naam op de internationale festivalaffiches de Festivalacts top 100 niet haalt. De twijfel is hoorbaar; was het dan niet goed genoeg? Bekijk hierboven twee nummers, met Süpürgesi Yoncadan terug en die twijfels zijn meer dan weggenomen.

The Chats

Wij weten het eigenlijk wel zeker. Het gaat The Chats helemaal niks boeien of zij in de lijst komen. Deze Australische, wij hebben schijt aan alles, punkbank is bekend geworden met hun (internet)hit Smoko. En is op die voet stug door gegaan de laatste jaren. Geef The Chats een biertje, drie akkoorden en een bullshit onderwerp om over te zingen en niks blijft meer veilig.

Noisia

Noisia
Photo: Frederiek Bosch

Noisia sluit af, voor goed. Nog één laatste album en nog één optreden op Lowlands. Het was een afscheidsfeestje om nooit te vergeten. Noisia is een legendarische naam in de internationale drum and bass wereld, maar is aan de andere kant de bescheiden Groningse act gebleven. En dat maakte dit laatste optreden emotioneel indrukwekkend. Aan de één kant stond de grote naam Skrillex tijdens dit concert naast hun op het podium. En aan de andere kant riep Noisia de medewerkers van Simplon, de Groningse concertzaal wat 22 jaar Noisia’s huis is geweest, het podium op. Eigenlijk verdienen ze door deze waardige carrière afsluiter al een plek in de lijst, Maar wat ging het ook nog eens gruwelijk los op de Lowlands zondagnacht.

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2019

Locatie
België
Boom, België
Datum 19-28 juli 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.