5x memorabele momenten ter inspiratie van jouw Ultieme Festivalverhaal!

Stuur jouw Ultieme Festivalverhaal in en win een droom festivalvakantie voor jou en je bestie. Wie wilt dat nou niet? Om je een beetje tegemoet te komen, blikken wij terug op vijf memorabele gebeurtenissen op de weides om je te inspireren. Wie weet geeft het je de ultieme ingeving en wordt dit jouw ticket richting die prachtprijs.

Gigantisch watergevecht op Lowlands 2012

https://youtu.be/ey4NSxBCr88

In de zomer van 2012 beleefd Lowlands een van de heetste weekenden ooit. Artiesten smelten van het podium en festivalgangers worden gaar gestoomd in hun tent. De organisatie besluit drastisch in te grijpen en roept een watergevecht in het leven. In het Facebookevenement staan er ongeveer 30.000 mensen op aanwezig. Uiteindelijk staat het terrein, van de Echo tot aan de Charlie, vol met mensen uitgerust met natte sponzen, waterpistolen en waterballonnen.

John Coffey vangt biertje op Pinkpop 2015

Wie kent dit memorabele moment nou niet? In tent van de Brand Bier stage op Pinkpop in het jaar 2015, plukt frontman David Achter de Molen achteloos een biertje uit de lucht. En dat terwijl hij zonder enige zichtbare moeite letterlijk op het publiek staat. Hij slaat het biertje achterover en gaat onverstoord verder met de show. Eentje voor in de boeken.

De ‘Dolly Mob’ op Glastonbury 2014

In 2014 staat Dolly Parton op het gigantische Britse festival Glastonbury. Ze vervult op de zondagmiddag het zogeheten ‘legends timeslot’ op de Pyramid stage. Bij haar mega hit ‘Jolene’ mogen de voetjes van de vloer en daar heeft de security duidelijk op geoefend. De beveiligers van het hoofdpodium dansen de zogeheten ‘Dolly Mob’. Het vormt een gezellig en vrolijk tafereel.

Muisstil op het terrein van de Zwarte Cross

Geen dodenherdenking, maar juist een eerbetoon aan het leven. In 2018 besloot de organisatie van de Zwarte Cross de mensenmassa tot stilte te manen als eresaluut aan het leven. Eén van de luidruchtigste festivals van Nederland is bijna een minuut lang onherkenbaar stil. Na deze minuut barst er een gigantische gejuich uit en herkennen we het Achterhoekse festival weer; bier, geschreeuw en modder.

Wapperman op Down the Rabbit Hole

Op de 2017 en 2018 editie van Down the Rabbit Hole steekt er één artiest, letterlijk, met kop en schouders bovenuit; wapperman. Met zijn wapperende lichaam verovert hij de harten van menig festivalganger. Het hele weekend lang zorgt Wapperman voor een uitbundige sfeer voor de nachtbrakers die niet voor vier uur hun tent opzoeken.

Het ultieme festivalverhaal

Balaton Sound publiek
Photo: Rockstar Photographers

Deel jouw ultieme festivalverhaal en win een festivalvakantie voor twee naar keuze! 

Kun jij ook niet wachten tot we weer samen op de festivals mogen staan? Dan kun jij vast alleen maar terugdenken aan alles dat je op de festivalweides beleefd hebt. Want de beste verhalen komen nou eenmaal van de festivals. Iedereen heeft wel iets moois, bizars of grappigs meegemaakt op een festival. Stond jij te pissen naast Dave Grohl? Heb jij een achtling verwerkt op Sziget? Of ben jij dé originele Michael? Stuur dan jouw verhaal in!

Prijs

Je leest het goed; voor de winnaar wordt een duo reis- en festivalticket compleet vergoed. Of je nu wilt dansen op Balaton Sound, de ultieme festivalvakantie wilt beleven op Sziget of Melt wilt combineren met een citytrip Berlijn. Je kunt kiezen uit alle festivals uit het aanbod van Festival Travel. Van Interrail ontvang je een Global Pas ‘7 dagen binnen 1 maand’, waarmee je zorgeloos door Europa treint. Ook nog eens goed voor het milieu.

Los van de hoofdprijs is er ook een runner-up prijs: dan word je reis niet vergoed, maar kun je wél 2 festivaltickets kiezen uit datzelfde aanbod van Festival Travel.

De festival tickets van Festival Travel en Interrail Global Passen hebben geen einddatum en kunnen ook in een ander jaar dan 2021 worden ingezet. Als de tickets in 2021 worden ingezet en een festival blijkt door de gevolgen van COVID-19 niet door te gaan, krijgen de winnaars hun festivaltickets (en Interrail Global Passen) terug en kunnen zij deze op een later moment opnieuw inzetten.

Actie verloop

  • Meedoen kan tot en met 20 februari.
  • Nadien selecteren we de tien beste verhalen en contacteren we de inzenders. 
  • Vervolgens krijgen de geselecteerden de kans om hun verhaal naar eigen invulling te visualiseren en komen deze verhalen op onze website te staan, waarna er gestemd kan worden op deze tien. 
  • Op 6 maart wordt de winnaar en de runner-up bekendgemaakt.
Lowlands Logo

Lowlands 2002

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 23-25 augustus 2002
Tickets Niet meer beschikbaar.