Zo zorg je dat je altijd een werkend festivalticket hebt

DTRH Ingang Camping
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Naar een festival gaan is vaak al een hele onderneming. Heb je het shirt van je favoriete band en de haringen voor je tent wel in je tas gestopt? Het laatste wat je wil is dat je je kaartje kwijt bent op het moment dat je bij de ingang staat. Hoe voorkom je dat? Wij hebben meerdere oplossingen voor je!

Printen

Om een festival binnen te komen is het natuurlijk belangrijk dat je je ticket bij hebt. Het makkelijkst is om je ticket te printen. Op deze manier heb je geen problemen als je telefoon leeg is. Daarnaast is een geprint ticket een mooi aandenken na het festival.

Zorg dat je dit op tijd doet. Dat scheelt je veel gehaast en zo ben je goed voorbereid. Zo kan je zonder zorgen op weg gaan naar je festivals. Nog een tip is om je ticket meer dan één keer uit te printen. Zo kun je hem op meerdere plekken opbergen en heb je hem snel bij de hand bij de ingang. Pro-tip: zorg dat je altijd gevulde inktpatronen hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Downloaden

Als je je ticket hebt geprint (en in je tas hebt gedaan) zijn er nog andere dingen die je kunt doen. Je kunt tegenwoordig bijna altijd je kaartjes voor een concert of festival op je telefoon zichtbaar maken. Het is slim om je ticket voor je vertrekt al te downloaden. Mocht je telefoon bij het festival geen bereik hebben, dan kun je je ticket alsnog tevoorschijn halen.

Je kunt je ticket ook opslaan op een andere locatie zoals in een cloud of in je mailbox. Door je ticket op veel verschillende manieren (digitaal) bij je te dragen ben je goed voorbereid. Mocht één van de opties bij de ingang van het festival niet werken, heb je op deze manier altijd nog een back up. Zo kun jij zorgeloos gaan genieten van een weekend met je favoriete artiesten.