Duik het weekend in met onze Down the Rabbit Hole Mix!

1003

Down the Rabbit Hole verhuist eenmalig naar het laatste weekend van augustus (en naar het Lowlandsterrein), en kan daardoor dit jaar hopelijk wél doorgaan. Om dat goede nieuws – en het weekend – te vieren serveert Festileaks u deze exclusieve mix met nummers van zeven artiesten die gisteren werden aangekondigd, ideaal om het weekend in te knallen!

Luister hieronder direct naar de mix via Mixcloud.

De eerste song in de mix is ‘Kom in de Cockpit’ (2005) van de Nederlander Spinvis. De tekst loopt over van de ellende, maar de muziek lucht behoorlijk op, en klinkt precies zoals het vermoedelijk zal voelen om eind augustus eindelijk weer een weekend lang het konijnenhol in te duiken!

Even energiek is ‘Klapp Klapp’ van de Zweedse band Little Dragon, de eerste single van hun album ‘Nabuma Rubberband’ uit 2014 die jammer genoeg nooit een grote hit is geworden. Hun nieuwe album ‘New Me, Same Us’ mag er ook best zijn, maar dit nummer blijft onovertroffen.

Wanneer Little Dragon is uitgezongen komt de onbeleefde Britse rapper Slowthai uw huiskamer binnengevallen, eerst samen met Gorillaz (op het nummer ‘Momentary Bliss’ uit 2020) en vervolgens met Disclosure (op het nummer ‘My High’, ook van vorig jaar). Alle drie deze artiesten staan deze zomer op Down the Rabbit Hole, dus hopelijk zien we ze ook samen op het podium!

‘My High’ wordt achternagezeten door ‘Gosh’, het openingsnummer van de enige langspeler van Jamie xx, ‘In Colour’ uit 2015, dat zelf al snel wordt ingehaald door de epische riff van het IDLES-nummer ‘Colossus’. Fans van die band weten dat er aan het einde nog een verrassing volgt!

Wil je nog meer muziek van de line-up, check dan zeker ook onze Festileaks-playlist!

Down The Rabbit Hole 2021

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole. Dat is waar je bent wie je bent wanneer niemand je kan zien. Ooit ontstaan als spin-off van Lowlands, inmiddels zo veel meer dan dat. Verwacht op Down The Rabbit Hole (wij mogen ‘DTRH’ zeggen) een positieve en gebalanceerde line-up voor de fijnproever, aangevuld door te gekke feestjes en mensen met een gezonde dosis levenszin. 

- Oproep -

Geef je op om te werken op festivals

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op DGTL of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!

In 2020 moetsen we een jaar overslaan: door het aanhoudende coronavirus ging het festival niet door. Onder andere Disclosure, FKA twigs en Tyler, The Creator sierden het affiche.

  • Locatie: Biddinghuizen, Nederland
  • Datum: 27 t/m 29 augustus 2021
  • Tickets: €187,50 (excl. €10,- servicekosten) voor het hele weekend / 2020-tickets blijven geldig
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Behalve over Belgische festivals schrijf ik ook over ongewone festivalacts in andere landen en over festivals die zich specialiseren in eigenaardige genres.

Geld verdienen op festivals?

Achter de bar op Zwarte Cross, tickets scannen op Concert at Sea of de kassa bedienen op Down The Rabbit Hole? Schrijf je in via Festileaks en werk komende zomer op de leukste festivals van Nederland!