Lyrics Quiz: hoe goed ken jij de songteksten van The Strokes?

884
The Strokes

Bij De Festival Popquiz hoort natuurlijk een uitgebreide kennis quiz over songteksten. Tijd om jullie kennis eens onder de loep te nemen met een Lyric Quiz. Ben jij de alles kenner? Test het dan nu met een Lyric quiz over de Amerikaanse band, The Strokes.

Zijn de rollen voor De Festival Popquiz al onderverdeeld? Of zijn jullie nog opzoek naar diegene die de songteksten ronde op zich neemt? Dan wordt het hoogtijd om dat te bepalen. Met deze Lyric Quiz over The Strokes heb je al een voorproefje. Ben jij dus de echte songteksten kenner? Bewijs het maar! Doe de Lyric Quiz en stel je kennis op de proef. 

The Strokes

De alternatieve rockgroep The Strokes – bestaande uit Julian Casablancas (zang), Albert Hammond jr. (gitaar), Nick Valensi (gitaar), Nikolai Fraiture (bas) en Fabrizio Moretti (drums) – werd in 1998 opgericht in New York. Het debuutalbum Is This It? (2001) werd na de release, wereldwijd geprezen en is bijna 20 jaar later nog steeds een klassieker in menig platencollectie. NME doopte de band zelfs om tot the saviours of rock-‘n-roll.

Na een paar productieve jaren met vervolgalbums Room On Fire (2003) en First Impressions of Earth en de daarbij horende tours, besluiten de bandleden in 2007 een lange pauze in te lassen en tijd te besteden aan solo-projecten. Gelukkig kwamen The Strokes terug in 2013 met nieuwe muziek, echter niet meer met een optreden in Nederland. In 2021 keerde de band terug naar Europa met nieuw materiaal van hun meest recente album The New Abnormal (2020). Door het coronavirus is dit niet kunnen doorgaan.

De Festival Popquiz

Credits: Rockstar Photographers

Als het allemaal goed gaat, kunnen we binnenkort weer festivallen. En dus is het tijd voor voorpret! Daarom organiseert Festileaks De Festival Popquiz. Pak je agenda er daarom alvast bij en omcirkel woensdag 12 mei met de dikste marker die je kunt vinden. De quiz start om 20.30 – dus zorg dat je dan een biertje en portie bitterballen klaar hebt staan – en zal tot een uur of 23 duren. Je hebt een extra lang hemelvaartweekend om uit te brakken. Daarnaast geven we ook een vette hoofdprijs weg: : met je hele team naar een festival in het buitenland.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Zes rondes langs worden jullie ondergedompeld in het echte festivalgevoel. Weet jij bijvoorbeeld wie er op Pukkelpop 2010 stonden en wanneer de eerste editie van Down The Rabbit Hole was? Aarzel dan niet langer en zorg dat je erbij bent! Doe mee met je festivalsquad en wie weet winnen jullie wel de hoofdprijs: met je hele team naar een festival in het buitenland. Hierbij mag je kiezen uit 4-6 (afhankelijk van de grootte van je team) tickets voor Sziget, EXIT of Electric Castle.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.