De Staat, White Lies en meer naar Bruis Festival 2021

549
De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Bruis Festival 2021 maakt de eerste namen van zijn line-up bekend. Onder andere De Staat, White Lies, Balthazar en Goose zakken begin september af naar Maastricht.

Daar zijn de eerste namen voor de line-up van Bruis Festival 2021. Naast de bovenstaande namen zijn ook onder meer Sports Team en High Hi van de partij. De hele lijst met kersverse namen vind je hieronder. Daarnaast is ook de locatie van het festival bekend gemaak: de binnentuin van Muziekgieterij in Maastricht. Ook kun je al meteen je tickets kopen voor aankomende editie.

 • De Staat
 • White Lies
 • Balthazar
 • Goose
 • Sports Team
 • Ruben Block
 • Intergalactic Lovers
 • Rafts on Rafts
 • High Hi
 • Ramkot
 • Sylvie Kreusch
 • Yin Yin
 • Raman
 • The Howl & The Hum
 • Dirk
 • Dans Dans
 • Meskerem Mees
 • Keep Dancing INC.
 • Darlyn
 • The Haunted Youth
 • Jimmy Diamond

White Lies

White Lies
Photo: Steve Gullick

De Engelse band White Lies ontstond in 2007 en heeft sindsdien vijf studio-albums geproduceerd. De heren ken je wellicht van hits als ‘Farewell to the Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Time To Give’.

Ter ere van het vorige album Five was de band in 2019 veelvuldig in Nederland te zien. Naast een handvol zaalshows stond White Lies in 2019 ook op PinkpopPaaspopVestrock en Zwarte Cross. In België waren de heren op Pukkelpop te bewonderen. In 2020 hadden de Britten nog een overvolle agenda aan optredens. Door het coronavirus is deze planning in het water gevallen. Afgelopen juni brachten de heren nog een nieuwe EP op de markt.

Bruis Festival 2021

In 2007 was het zaadje voor Bruis Festival gepland. Ieder jaar in het eerste weekend van september strijkt het festival neer in Maastricht. Naast de ijzersterke line-up zorgt de organisatie voor een totaalbeleving. Het festival telt drie podia waar artiesten als Rag’n’Bone man, Admiral Freebee, Spinvis en Strand of Oaks al het beste van zichzelf gaven. Dit jaar is het de beurt aan onder meer De Staat en White Lies.

 • Locatie: Muziekgieterij, Maastricht te Nederland
 • Datum: 3-5 september 2021
 • Tickets: Dagkaarten betaal je €25,- en voor een heel weekend ben je €75,- kwijt.
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website.

Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)