Ook Sziget 2021 gaat deze zomer niet door

817
Sziget 2019
Photo: Press Sziget 2019

Weer een festival dat we van de kalender mogen schrappen. Ook Sziget 2021 gaat deze zomer niet door. Dat maakt de organisatie achter het Hongaarse festival zojuist bekend.

Na heel wat denkwerk heeft de organisatie toch besloten om de stekker er uit te trekken. Zo kunnen ze de veiligheid van zowel de festivalbezoekers als de medewerkers en artiesten te garanderen.

“Gezien alle onzekerheden met betrekking tot reizen, accommodatie, horeca en de binnenlandse en internationale rol van coronapaspoorten, zijn we tot het besluit gekomen om ons vanaf nu voor te bereiden op Sziget 2022.” zegt Tamás Kádár, CEO van Sziget.

Het festival wordt meteen verplaats naar volgend jaar augustus. Een exacte datum is er nog niet. Tickets voor Sziget 2022 zijn volgende week wel al direct te winnen bij de Festival Popquiz die we bij Festileaks organiseren.

Tickets

Had jij tickets voor Sziget 2021 of Sziget 2020? Je tickets worden automatisch omzet naar Sziget 2022. Daarnaast wil de organisatie je belonen voor je loyaliteit in de vorm van een Gift Credit. Dit kun je later besteden aan de ticketshops van Sziget, Balaton Sound of Telekom VOLT, of op de festivals zelf.

Kun je er volgend jaar om een bepaalde reden niet bij zijn, dan kun je je kaarten omzetten naar een tegoed voor je Festival Account of een refund aanvragen. Dat kan tot 9 juni 2021 via de website van het festival. Ook kun je je ticket overdragen aan iemand anders die jouw Festival Account gebuikt.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Sziget 2021

sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is één van de grootste festivals in Europa en vindt volgend jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers. Sziget voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

Vorig jaar zouden onder meer The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris en Dua Lipa een optreden geven. Mogen we enkele van deze namen ook dit jaar bewonderen op het Sziget-affiche?

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: Blijven geldig voor volgende editie
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.
Sinds 2013, elke zomer ergens wel op een festival te vinden. Rock Werchter is zoiets als een tweede thuis en een mega fan van Mumford & Sons en Florence + The Machine. P.s.: biertjes zijn altijd welkom :)