Festileaks Tipt: 10 musthaves voor op de festivalcamping

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Zeg eens eerlijk, heb jij in de afgelopen twee jaar nog omgekeken naar je kampeerspullen? Is jouw festivaluitrusting nog compleet of is je gear misschien toch aan vervanging toe? We’ve got your back! Deze 10 artikelen mag je echt niet vergeten komende festivalzomer.

Op de festivalcamping gaat het leven niet altijd over rozen. Zeker als je hersenpan nog nabonkt van de avond ervoor, wil je graag een beetje comfortabel de nacht en ochtend doorbrengen. We zetten 10 essentiële campingitems voor je op een rijtje, zodat je altijd goed uitgerust en ontspannen voor de (festival)dag komt.

1. Kampeerstoel Basic

Niets minder dan een mooi stoeltje. Je klapt ‘m gewoon uit, neemt plaats en geniet – eventueel met een vol blik bier in de bekerhouder. Even me-time onder je luifel. Een relaxfauteuil is er niks bij.

2. Opvouwbare kampeertafel voor 2 tot 4 personen

Laten we eerlijk zijn: op een kleedje zitten is leuk, maar dat leent zich nogal lastig voor een kookstelletje, een lowkey cocktailbar of een toeptoernooi. Soms is een tafel alles wat je nodig hebt. Voor als je bang bent om jezelf onder de tafel te feesten, is er deze inklapbare variant.

3. Campingaz Kooktoestelletje

Of je je dag nu begint met een kop koffie, een pantosti of een blik tomatensoep: het is toch nét wat lekkerder als je het op kan warmen. Met dit kooktoestelletje kun je per gaspatroon tot 2,5 uur lang kokkerellen op de festivalcamping. Kun je die consumptiebonnen voor die veel te dure hamburgertent fijn in je zak houden.

4. Kookset voor kamperen

Van deze bestekset ga je oprecht watertanden. Alle 9 onderdelen (pannetje, borden, lepels, messen en vorken) passen namelijk als puzzelstukjes in elkaar. Daardoor bewaar je alles netjes in één unit en hou je plek over voor andere essentiële dingen, zoals het voedsel wat je ermee op gaat eten.

5. Festivalbestek / Spork

Ork, ork, ork, soep eet je met een…? Spork! Dit multifunctionele item bespaart een hoop plek in je tas of koffer, terwijl je er toch moeiteloos je boterham mee kan smeren, je noedels mee kan opslurpen of je kamillethee mee kan omroeren. Bestektaculair!

6. Opblaasbare koeltas 25 liter

Aangezien er op een festivalcamping naar alle waarschijnlijkheid geen stroom ter beschikking is, heeft een elektrische koelbox weinig zin. Je kan daarom maar beter vertrouwen op een draagbare en goed isolerende koeltas. Met dit prachtexemplaar hou je die biertjes, wijntjes en plakjes kaas zo lang mogelijk lekker fris.

7. Bialetti Moka Percolator

Zie iemand koffie? Met deze percolator zet je (op dat bovenstaand kooktoestel) in een handomdraai de lekkerste gitzwarte espresso. Zo kom je zelfs de zwaarste ochtenden moeiteloos door.

8. Feestverlichting LED Multicolor

Breng sfeer naar je kampement met deze LED-ketting. Niet alleen zorgen deze lampjes voor vreugde en gezelligheid, het helpt je ook nog eens je weg terug te vinden naar jouw eigen kampeerplek. Wel zo handig als je in het pikkedonker op ontdekkingstocht gaat.

9. Grondzeil voor kampeertenten

Misschien niet het meest sexy item uit het lijstje, maar het meest onderschatte. Dankzij een grondzeil houd je namelijk je tentje (en de inhoud daarvan) droog als de ondergrond nat is. Ook gaat je tent langer mee, omdat steentjes en ander vuil niet rechtstreeks op het stof van je tent schuurt. Thank us later!

10. Stalen tentharingen (10 stuks)

Tentharingen zijn misschien wel net zo erg als sokken in een wasmachine: ze lijken uit het niets te verdwijnen. Daarom kan een zakje extra haringen geen kwaad. Zo blijft jouw tentje door weer en wind fier overeind staan op de festivalcamping.

Festival Paklijst

Heb je je keuze kunnen maken tussen deze 10 campingitems? Dan ben je toe aan de volgende stap. Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy