Vier de gloednieuwe Dekmantel-line-up met deze mix!

Uitstekend nieuws: Dekmantel gaat door deze zomer, zij het enkel in het Amsterdamse Bos. Dat moeten we vieren, met een nieuwe DJ-mix, ideaal om het weekend mee in te zetten!

In deze mix hoort u 9 persoonlijke favorieten van onze DJ Grensgeval, allemaal van artiesten die deze zomer Dekmantel op stelten zullen zetten, onder het motto ‘eerst dansen, dan chillen’.

De mix opent met een nummer van de Nederlandse band Altın Gün, die geïnspireerd door Turkse rock uit de ‘70s traditionele folksongs van een psychedelisch jasje voorziet. Klinkt niet meteen als een Dekmantel-band, tot je de onweerstaanbare elektropop van ‘Süpürgesi Yoncadan’ hoort!

Omstreeks 3:45 laat zanger Erdinç Ecevit Yıldız zich meedrijven op de aanrollende synths van een tijdloze klassieker, ‘Pacific’ van de Britse band 808 State, waarvan er sinds 1989 volgens bandlid Graham Massey ‘zo’n 42 versies’ verschenen zijn. (Deze is nummer 212, als u het echt wil weten.)

Rond 7:00 wordt de zomerse sfeer compleet verknald wanneer de Russisch-Nederlandse producer Gesloten Cirkel zijn daverende ‘Zombie Machine’ het strand opstuurt. Zijn hamerende baslijn wordt rond 8:15 op zijn beurt dan weer vakkundig ondermijnd door de tegenspartelende ritmes van ‘Goose and Gary v2’ van de Canadese producer Aaron Funk, beter bekend als Venetian Snares.

Vanaf 10:30 krijgt Funk zelf af te rekenen met een al even dwarse track van de Nederlandse Thessa Torsing, die je ook upsammy mag noemen. Haar aanstekelijke ‘In the Shade’ smelt vanaf 12:00 langzaam weg in ‘Stark Reality’ van Robert Hood, een technoveteraan uit Detroit en grondlegger van de minimal die hier voor zijn doen in 1995 redelijk melodieus uit de hoek kwam.

Het wordt helemaal gezellig wanneer rond 13:10 de aarzelende sequencers van ‘Nespole’ van Floating Points komen bovendrijven. Hood mikt er onverwacht nog één stevige baslijn tussen, maar wanneer die wegsterft ben je aanbeland in de ‘chill area’ van deze mix. De lijzige sirenenstem die u omstreeks 16:30 naar uw ligkussen lokt is die van de Amerikaanse producer Laurel Halo. Het nummer heet ‘Mk Ultra’ en stond op haar prima plaat ‘Quarantine’ – niet uit 2020, maar uit 2012!

Afsluiten doen we met de Britse techno-DJ Clark, die we in deze mix ook op een heel andere manier keren kennen. De track ‘More Islands’ komt van zijn gloednieuwe plaat ‘Playground in a Lake’, waarvoor hij onder meer de hulp inriep van het Budapest Art Orchestra. Wij hopen alvast dat hij voor Dekmantel 2022 wordt uitgenodigd om in het Muziekgebouw deze plaat te komen spelen.

Nog niet uitgedanst? Check dan zeker deze drie adembenemende mixes van DJ’s die dit jaar ook op Dekmantel zullen spelen:

Laurel Halo – DJ-Kicks (2019)

Voor je gaat denken dat alle tracks van Laurel Halo klinken zoals ‘Mk Ultra’ moet je zeker ook deze mix beluisteren, want de eigen tracks die ze daarin verwerkte zijn heel wat steviger. En dan heb je nog 25 andere pareltjes te goed, van een obscure First Cut-track (met Jeff Mills!) uit de vroege ’90s tot de hele hippe gqom van de Zuid-Afrikaanse producer Griffit Vigo.

Josey Rebelle – Josey in Space (2020)

Wie na het slaperige einde van onze mix nog verlangt naar een flink shot adrenaline kunnen we deze opwindende mix van de Londense belofte Josey Rebelle aanbevelen. Veel lekker diepe bassen, een brokje acid hier, een streepje jazz daar, en zo nu en dan even doordraven met een keiharde jungle- of raveplaat. Vintage London!

Helena Hauff – Kern, Vol. 5 (2020)

Heb je echt héle goede benen vanavond, dan kan je afsluiten met deze epische, meer dan twee uur durende set van de Duitse Helena Hauff, een graag geziene gast op Dekmantel. Van donkere elektro via betoverende techno tot behoorlijk huiveringwekkende hardcore. Je bent bij deze gewaarschuwd.

Nog steeds niet uitgedanst? Dan kan je hier ook ook onze andere festivalmixen checken!

Dekmantel 2021

Het toonaangevende Dekmantel-festival biedt elk jaar een spannende selectie van nieuwe of invloedrijke acts uit de elektronische muziek en aanverwante genres. Dit jaar vindt het festival plaats op slechts één locatie, maar het gaat dus gelukkig wel door!

  • Locatie: Amsterdamse Bos, Nederland
  • Datum: 6 tot 8 augustus 2021
  • Tickets: Wie op voorhand registreerd heeft, kan tickets kopen vanaf 16 juni om 11 uur. Wie dat niet deed, moet hopen dat er op 21 juni om 11 uur nog over zijn.
  • Meer informatie vind je op de officiële website.

Dit zijn alle op dit moment bekende namen:

808 State (live) / Altın Gün / Animistic Beliefs (live) / Antal & Hunee (10-hour set) / Anthony Rother (hybrid set) / Aquarian / Aurora Halal (DJ) / Bambounou / Batu / Beta Librae / Bufiman (live) / Call Super / Carlos Souffront / Casper Tielrooij & Tako / Cinnaman / Clark / David Vunk / Dazion (live) / dBridge presents Black Electric (live) / Deadbeat & Tikiman / Dimi Angélis / DJ EZ / DJ Stingray 313 / DJ Harvey / Djrum / Elena Sizova / Fafi Abdel Nour / Floating Points (live) / Freedom Engine (live) / Gesloten Cirkel (live) / Giant Swan (live) / Helena Hauff / Herrensauna XXL (SPFDJ, CEM, Héctor Oaks & MCMLXXXV) / Identified Patient / Interstellar Funk / Jane Fitz / Jasmín / JASSS & Low Jack / Job Jobse / Job Sifre / Josey Rebelle / Juliana Huxtable / Karenn (live) / Laurel Halo (DJ) / Lee Gamble / Machine Woman (live) / mad miran / Miss Djax / Nazira / Nene H / Nicky Siano / Objekt / Oceanic / OKO DJ / Parrish Smith / Phase Fatale & REKA / Phillip Jondo / Radical HI-FI / Randomer & Matrixxman / re:ni / Relmer International (live) / Robert Hood (live) / rRoxymore / Roza Terenzi / Sherelle / Skee Mask & Stenny / Solid Blake / Spekki Webu / Sterac / Talismann / The Mauskovic Dance Band / The Mover (live) / Thomas Martojo / upsammy / Venetian Snares / Willikens & Ivkovic / Winds & Skins (Donna Leake, Ece Düzgit & Debora Ipekel) / Young Marco / Nabihah Iqbal Zohar

Dekmantel Festival Logo

Dekmantel Festival 2024

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 26 juli - 4 augustus 2024
Line-up
Bicep
Akua
Bicep, Akanbi, Akua +101 meer
Tickets Kopen