Vier de nieuwe line-up voor Pukkelpop met deze mix!

Pukkelpop lanceerde deze week eindelijk een lange lijst heerlijke namen voor de line-up.
Dat vieren we met deze mix van bijna een uur, ideaal om het weekend mee in te zetten!

In deze mix hoor je 21 persoonlijke favorieten van onze DJ Grensgeval, allemaal van artiesten die deze zomer op Pukkelpop zullen spelen, van dEUS naar Squid via Future, Altın Gün en Underworld!

De mix opent met een kregelige maar aanstekelijke klassieker van de Belgische band dEUS, ‘Fell Off the Floor Man’ uit 1997. Wanneer de drums na een laatste uitbarsting plots versnellen is het de beurt aan het al even onweerstaanbare ‘Klapp Klapp’ van de Zweedse band Little Dragon.

Een nogal folkloristische fluit kondigt vervolgens de komst aan van drie rappers die Pukkelpop op stelten zullen zetten. Eerst hoor je ‘Cancelled’ van Slowthai en Skepta, een nummer met een onheilspellende titel dat toch niet mocht ontbreken, dan ‘I Serve the Base’ van headliner Future.

Uiteindelijk serveert die laatste je ook de bass afkomstig uit de tuba van Theon Cross van Sons of Kemet. Rond 9:20 nemen die de mix over met het moddervette nummer ‘Hustle’, waarin u ook Kojey Radical (niet op Pukkelpop) en Lianne La Havas (wel op Pukkelpop!) kan horen.

Tijdens een onduidelijk drumintermezzo flonkeren de vrolijke synths van de Nederlands-Turkse band Altın Gün de mix binnen. Het nummer heet ‘Süpürgesi Yoncadan’, leer dat alvast maar meezingen. Met ‘Hungboo’ van de Zuid-Koreaanse Peggy Gou trekken we nog verder oostwaarts.

Nadien trakteren we je nogmaals op een nummer van Lianne La Havas, één van onze favoriete artiesten op de line-up, ditmaal met de TSHA-remix van ‘Can’t Fight’. Het volgende nummer, ‘What You Did’ van de Britse Mahalia, werd dan weer vakkundig bewerkt door producer Toddla T.

Die song moet uiteindelijk plaats ruimen voor de vrolijke deun genaamd ‘Wonderful’ van de Nigeriaan Burna Boy. Die kan nauwelijks wachten om te beginnen zingen, en houdt het ook lang vol, zelfs nog nadat Kölsch er omstreeks 22:10 de stevige beat van zijn ‘Fandango’ tegenaan gooit.

Dat nummer zindert nog lang door in die heerlijke eerste minuten van de onverwoestbare Underworld-track ‘Cowgirl’. Van ons mag die blijven duren, maar op Pukkelpop zijn de kids aan zet, en die duwen de schuif van onze mixer al vrij snel naar ‘1993’ van millennial Oliver Tree.

De Brit Jack Garratt doet nog vrolijker met ‘Better’, maar wordt rond 30:00 uit de weg gewerkt door de retroklanken van ‘Reactiv-8’ van de Australische DJ Eris Drew. Net als die zelf wat dreigt stil te vallen, wordt ze gereanimeerd door de breakbeats van Moses Boyd’s ‘Stranger Than Fiction’.

Daarin breekt omstreeks 33:25 het heerlijke geklingel van ‘Melody Day’ van Caribou door, dat wanneer het uiteindelijk wegzwijmelt een stevige dreun krijgt van Jamie xx’s ‘Gosh’. Dat nummer blijkt slechts de voorbode van – ‘oh my gosh’ – de mokerriff van ‘Colossus’ van IDLES.

Fans van die band weten dat er wanneer het lijkt alsof het helemaal gedaan is nog een verrassing volgt. Wij hebben er voor de gelegenheid nog een schep bovenop gedaan, met ‘The Next Fix’ van de Canadese punkband Crack Cloud, van hun schitterende album ‘Pain Olympics’ uit 2020.

Helemaal aan het einde laten we ook nog Ollie Judge, de frontman en drummer van de Britse postpunkband Squid, zijn eerder langdradige verhaal doen in ‘Narrator’. Kwestie van de dansvloer wat te laten leeglopen, want de baas zou de tent nu stilaan echt graag sluiten.

Ben je nog niet uitgedanst? Check dan zeker deze mixes van DJ’s die dit jaar op Pukkelpop spelen:

2 Many DJ’s – As Heard on Radio Soulwax, Pt. 2 (2002)

De Belgische broers Dewaele zijn de patroonheiligen van elke DJ die denkt dat hij verschillende genres door elkaar kan draaien. Vanwege copyright issues is deze mix uit 2002 de enige die ze ooit officieel op plaat konden uitbrengen. Wie benieuwd is naar de bastaardkinderen van Röyksopp en Dolly Parton, Salt-N-Pepa en The Stooges of Skee-Lo en The Breeders moet dit echt checken.

Optimo – How to Kill the DJ, Pt. 2 (2004)

Ook het Schotse duo J.D. Twitch en J.G. Wilkes staat erom bekend dat ze zowat alles durven mixen. Tijdens deze meer dan twee uur durende muzikale triomftocht komen er meer dan veertig nummers voorbij, van Funkadelic tot Akufen en van Blondie tot Badalamenti. Saai wordt het nooit, vermoeiend soms een beetje. Benieuwd of ze op Pukkelpop ook Slayer weer bovenhalen.

Optimo – Psyche Out (2005)


Dezelfde DJ’s, maar heel andere sfeer in deze toepasselijk getitelde mix van een jaar later. Van legendarische acts als Hawkwind en Silver Apples tot – letterlijk – Simple Minds on acid. Maar het allerbeste moment is wanneer ‘Papa Was a Rollin’ Stone’ van The Temptations door de mix breekt als was het de zon door de wolken. Lappen ze ons dat in de Castello, dan vallen wij meteen in katzwijm.

Peggy Gou – DJ-Kicks (2019)


‘Hungboo’, het nummer van Peggy Gou dat je ook in onze mix kan horen, zit hier ergens helemaal vooraan. Maar dat is slechts het begin van een wervelende trip waarin je deep cuts kan ontdekken van onder meer grootheden als Andrew Weatherall, Kode9, Aphex Twin en Carl Craig.

Fabric Presents Octo Octa & Eris Drew (2020)

Op Pukkelpop komt Eris Drew helemaal alleen spelen, maar hier amuseert ze zich te pletter met haar DJ-maatje Octo Octa. Van de clunky ’90s-house van D’Menace en X-Press 2 via een heus Love Parade-anthem naar de hedendaagse retrovibes van Drew’s eigen ‘Reactiv-8’.


Helena Hauff – Kern, Vol. 5 (2020)

Heb je echt héle goede benen vanavond, dan kan je afsluiten met deze epische, meer dan twee uur durende set van de Duitse Helena Hauff, al jaren een graag geziene gast op festivals. Van donkere elektro via betoverende techno tot huiveringwekkende hardcore.

Nog steeds niet uitgedanst? Dan kan je hier ook ook onze andere festivalmixen checken!

Pukkelpop 2021

Photo: Pukkelpop – JOKKO

Pukkelpop telt doorgaans zo’n tien podia, meer dan tweehonderd artiesten en een prachtigeweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en maakt ook graag ruimte voor elektronische muziek en hiphop. Maar het grootste deel van het programma bestaat nog steeds uit bands. 

  • Locatie: Kiewit, België
  • Datum: 19 t/m 22 augustus
  • Tickets: €215 voor een combiticket en €105 voor een dagticket
  • Voor meer informatie check je de officiële site van het festival

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen