Arctic Monkeys werkt aan nieuw album

BKS 2018
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Arctic Monkeys lijkt te werken aan een nieuw album. Dit werd afgelopen week bekend gemaakt in een nieuwsbrief van het hotel waar de band deze zomer verbleef.

De band verbleef deze zomer een tijd in het hotel/feestzaal Butley Priory. In een nieuwsbrief van het hotel is te lezen dat Arctic Monkeys afgelopen maand bezig is geweest met het opnemen van hun album.

“We’ve had a band staying for the last month recording. Musicians love the acoustics in the Great Hall and Drawing room, with their huge vaulted ceilings,” the post reads. “Being serenaded while watering and weeding the garden, listening to the double bass, drums and piano wafting out of the open double doors, was pretty nice. Thank you, Arctic Monkeys.”

Het bericht werd later weer aangepast. Daarbij werd de naam van de band weggehaald.

De band heeft zelf nog niets gepost hierover. Wel zei Arctic Monkeys-drummer Matt Heldens in januari op Instagram dat de band in een vroeg stadium aan een album aan het werken is. Op dat moment waren er nog verschillende obstakels bij het opnemen van het album. Door de inreisbeperkingen vanwege de coronacrisis was het lastig om de hele band bij elkaar te krijgen. Als we de nieuwsbrief van het hotel mogen geloven is dat inmiddels dus wel gelukt.

Vorig album en tour

Het laatste album Tranquility Base Hotel & Casino dateert uit 2018. Dit was ook de laatste keer dat de band op festivals in Nederland en België te vinden was. De band stond toen op het affiche van Rock Werchter en Best Kept Secret. In 2019 zei de drummer van de band dat er geen tour meer komt tot er een nieuw album uit is. Wanneer het nieuwe album van Arctic Monkeys uitgebracht wordt is nog niet bekendgemaakt. Hopelijk weten we hier snel meer over.