ABBA komt met album, eerste singles en optredens

ABBA kleurt 2021, want de Zweedse popgroep komt met een nieuw album en een tournee. Daarnaast brengt de band meteen twee singles uit om de reünie in glans te zetten.

Het nieuwe materiaal van ABBA komt maar liefst veertig jaar na het laatste werk van de groep. In 1981 bracht de groep het album The Visitors uit. Op 5 november verschijnt de opvolger en deze heet Voyage. De eerste twee singles van het album zijn ‘I Still Have Faith in You’ en ‘Don’t Shut Me Down’.

De optredens van ABBA vinden in eerste instantie plaats in Londen en worden ook Voyage genoemd, naar het album. Wanneer je een kaartje bemachtigt voor een van de optredens, dan zie je digitale versies van de band samen met een tienkoppige liveband. Kaarten voor de optredens gaan komende dinsdag in de verkoop. Of er meer locaties voor de optredens volgen is nog niet duidelijk.

ABBA

De Zweedse hitmachine ABBA is terug. Na veertig jaar radiostilte komt de band in 2021 met een nieuw album en staan er optredens gepland voor 2022. Agnetha, Björn, Benny en Anni-Frid braken door tijdens het Eurovisie Songfestival van 1974. ‘Waterloo’ bleek een ware hit en de eerste van velen. Later volgden onder meer ‘Mamma Mia’, ‘Honey Honey’, ‘Dancing Queen’, en Money, Money, Money’. In 1982 trad ABBA voor het laatst op, al was een officieel einde nooit aangekondigd. Dit jaar komt de band weer terug met het nieuwe album Voyage en optredens in Londen.