Mogelijke leak: komt Måneskin naar Pinkpop 2022?

2068

Zien we de razend populaire band Måneskin volgend jaar terug op Pinkpop? Als we de evenementen op Google mogen geloven wel. Tussen de evenementen van de band is er ook een stop op 17 juni, de vrijdag van Pinkpop, te zien.

Wie ‘geplande evenementen Måneskin’ op Google zoekt krijgt een reeks van aankomende concerten en festivaloptredens van de Italiaanse rockband te zien. Tussen deze data staan ook de locatie en datum van Pinkpop: Landgraaf (Megaland), 17 juni. Dit optreden is tot dusver echter niet bekendgemaakt door de organisatie zelf. Op zowel de website van Pinkpop als die van Måneskin is hier niets over terug te vinden.

Ondanks dat het optreden nog niet officieel is, is het geen gekke gedachte dat Måneskin op gaat treden op Pinkpop 2022. De winnaars van het Songfestival zijn begin juni, op 5 en 6 juni, te vinden op de Duitse zusterfestivals Rock am Ring en Rock im Park. Kort na Pinkpop, op 24 juni is te band te vinden op het Noorse Tons of Rock. Tussen deze twee optredens is er nog genoeg ruimte om een stop in Landgraaf te maken.

Daarmee zou de groep rondom frontman Damiano David voor de tweede keer in 2022 een optreden geven op Nederlandse grond. Op 3 maart staat er namelijk een optreden in AFAS Live gepland. Deze show was binnen enkele minuten compleet uitverkocht.

Bekijk een screenshot van de evenementen op Google hier:

Pinkpop 2022

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties: het draait om de muziek op Pinkpop.

In 2021 zouden onder meer de Red Hot Chili Peppers optreden, maar het coronavirus gooide roet in het eten. Gelukkig mogen we alweer vooruitkijken naar 2022. Dan zien we onder meer Pearl Jam, Metallica en Nothing But Thieves op de Limburgse festivalweide.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: 17-19 juni 2022
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022; overige kaarten zijn inmiddels in de verkoop
  • Meer informatie vind je terug op de festivalpagina
Tussen festivals, concerten en reizen door studeer ik leraar aardrijkskunde. Groot fan van Metallica en heilig van overtuigd dat John Coffey een comeback gaat maken