Froukje, Goldband, S10 en meer naar Song van het Jaar festival 2021

Froukje

De eerste namen voor Song van het Jaar festival zijn er. Tijdens het festival kun je genieten van optredens van onder andere Froukje, Goldband en S10.

Na een jaar afwezigheid is Song van het Jaar festival weer terug. Het festival van 3voor12, waar het beste nummer van het jaar bekend wordt gemaakt, zal dit jaar op vrijdag 3 december plaatsvinden. Opvallend is dat het festival dit maal in Rotterdam wordt georganiseerd. Sinds 2015 was TivoliVredenburg in Utrecht de vaste locatie voor het Song van het Jaar festival, maar nu heeft 3voor12 gekozen voor de Maassilo in Rotterdam. Er valt genoeg te zien tijdens het Song van het Jaar festival. De lijst van al de kersverse acts vind je hieronder.

 • Banji
 • Froukje
 • Goldband
 • Hang Youth
 • Pip Blom
 • S10
 • Son Mieux
 • Wet Leg

Tijdens het evenement wordt de Song van het Jaar 2021 bekendgemaakt. Welk liedje dat is, kan jij bepalen door te stemmen op jouw favoriete nummer van 2021. 3voor12 heeft een lijst van driehonderd nummers samengesteld waar je uit kunt kiezen. Daarnaast heb je ook de optie om twee vrije keuzes toe te voegen.

Goldband

Goldband
Photo: Presskit Goldband

Tot voor kort was Goldband enkel en alleen een stuc merk, maar daar brachten drie muzikale Hagenezen vorig jaar verandering in. In de zomer van 2019 gingen een stel bangers rond in festivalland, waaronder ‘Mijn Stad’, ‘Uber Uber’ en ‘Witte Was’. Uiteindelijk bleken die tracks afkomstig te zijn van drie zoons van stukadoors, Milo, Karel en Boaz, die samen Goldband vormen. Inmiddels heeft de opkomende popformatie twee EP’s uitgebracht en zijn ze klaar om met hun Haagse Markt house meets bouwmarkt pop de grootste festivals van Nederland te veroveren. Wat ze beloven? ’16 hits per vierkante meter’.

Song van het Jaar festival 2021

Song van het Jaar Festival komt voort uit de jaarlijkse awardshow van 3voor12, waarin het beste liedje van het jaar wordt geëerd. Inmiddels is de awardshow uitgegroeid tot een echt festival. Nadat het festival meerdere jaren in TivoliVredenburg plaatsvond, wordt het dit jaar in de Maassilo in Rotterdam georganiseerd. Namen als Froukje, Goldband en S10 staan op de poster van het festival.

Als sinds 1985 kan er gestemd worden op het beste nummer van het jaar. De allereerste winnaar van Song van het Jaar was Jesus and the Mary Chain met het nummer ‘Just Like Honey’. In de jaren daarom hebben heel wat grote bands en artiesten gewonnen. Onder andere Nirvana, Red Hot Chili Peppers en Arcade Fire gingen er in het verleden als eens met de prijs vandoor. Pixies, The Smashing Pumpkins en Radiohead wisten zelfs twee maal het beste nummer van het jaar uit te brengen. Van Nederlandse bodem kwamen onder meer Merol, De Staat en Kyteman als winnaars uit de (stem)bus.

 • Locatie: Maassilo, Rotterdam
 • Datum: 3 december 2021
 • Tickets: €12,-
 • Voor meer informatie kun je terecht op de website van 3voor12.