Nieuwe kanshebbers Lowlands 2022: Gorillaz, Nick Cave en meer

1481
Gorillaz - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Nieuwe kanshebbers voor Lowlands 2022. Het Finse Flow Festival deelt het affiche met onder andere Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds, Fountains D.C en meer.

Het Finse festival maakte afgelopen week de eerste namen bekend. Flow Festival vindt een week voor Lowlands plaats waardoor deze namen kanshebbers zijn voor Lowlands 2022. Eerder kwamen ook al een aantal namen overeen op het Finse Festival en Lowlands. In 2019 stonden onder andere Tame Impala en James Blake op beide festivals.

Naast Gorillaz en Nick Cave zijn ook Sigrid en King Gizzard & The Lizard Wizard te vinden op de poster van het festival. Bekijk hieronder de hele lijst met namen:

 • Gorillaz
 • Nick Cave & The Bad Seeds
 • Fountains D.C.
 • King Gizzard & The Lizard Wizard
 • Sigrid
 • Michael Kiwanuka
 • Fred Again..
 • Bikini Kill
 • Princess Nokia
 • Pa Salieu
 • Little Simz
 • DJ Koze
 • William
 • Erika Vikman
 • Jesse Markin
 • Yeboyah
 • Sexmane
 • Hassan Maikal
 • Linda Fredriksson Juniper

Gorillaz

Gorillaz

Gorillaz bestaat uit de fictieve karakters 2-D, Murdoc Niccals, Noodle en Russel Hobbs en wordt in 1998 gecreëerd door Damon Albarn en Jamie Hewlett. Albarn is binnen het multimediaproject (de eerste virtuele band ooit!) verantwoordelijk voor de muziek en heeft hiervoor samengewerkt met een groot aantal muzikanten. Striptekenaar Hewlett houdt zich vooral bezig met het visuele gedeelte en het verhaal rondom de Gorillaz-wereld. Het debuutalbum verschijnt pas drie jaar na oprichting van de band en gaat vooraf door de debuutsingle ‘Clint Eastwood’. Het vervolgalbum Demon Days verschijnt pas in 2005, mede omdat Albarn en Hewlett ook actief blijven in andere projecten. Zo tourde Albarn met Blur in 2013 nog langs de grote festivals. Hoewel het duo herhaaldelijk in 2007 aangaf geen albums meer te gaan maken, komen ze daar een jaar later weer op terug.

In 2010 beleeft Gorillaz een jaar vol hoogtepunten. Het derde album Plastic Beach wordt uitgebracht en de grootste tour tot dan toe staat op de agenda. Niet alleen heeft de band een headlinespot op Coachella weten te bemachtigen, ook – dankzij de afzegging van U2 – mag de groep Glastonbury afsluiten. In 2011 verschijnt nog het album The Fall, waarna we vervolgens zes jaar hebben moeten wachten tot nieuw materiaal. In 2017 wordt Humanz uitgebracht, waarmee de groep weer ging optreden. Na diverse zaalshows, wordt de tour in 2018 voortgezet op de festivals, waaronder Rock Werchter, Sziget en Lowlands. Hoewel Albarn in diverse interviews in 2018 (waaronder een met The Toronto Sun) liet doorschemeren voor lange tijd geen plannen te hebben voor een tour met Gorillaz, lijkt de man van gedachten veranderd: Gorillaz is namelijk aangekondigd als headliner voor Down The Rabbit Hole 2022 en Werchter Boutique 2022.

Flow Festival 2022

Flow festival 2022 vindt plaats op 12, 13 en 14 augustus in Helsinki. Het festival heeft een gevarieerde line-up met veel Finse namen, maar ook internationale artiesten. Eerder waren er al artiesten als Kendrick Lamar, Mura Masa en Cardi B. te bewonderen. Volgend jaar staan onder andere Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds en Fountains D.C. op het affiche.

 • Locatie: Helsinki, Finland
 • Datum: 12 t/m 14 augustus 2022
 • Tickets: 205,- voor een weekendticket
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.


Vanaf 2014 ben ik iedere zomer wel op een aantal festivals te vinden. Nog steeds een groot fan van pop-punk. Mijn all-time favoriete band is Green Day, verder vind ik Sum 41, Linkin Park en Muse helemaal geweldig. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig het fotograferen van concerten en het verzamelen van platen. :)