Advertisement

Dour XXL, wat kun je allemaal verwachten?

Dour Festival
Noël Schuurman

Deze zomer staat het grootste festival van Wallonië weer op het programma: Dour. Alleen voldoet een normale editie deze keer niet en is het festival voor dit jaar omgedoopt tot Dour XXL. Na een break van twee jaar komt Dour klappend terug en is alles groter, mooier en nog geweldiger dan de vorige edities. Maar wat is er nu allemaal zo ‘XXL’ aan deze versie horen wij je vragen.

In het zuiden van België is een van de meest muzikaal diverse festivals van het land, en misschien zelfs Europa, te vinden. Voor elke muziekliefhebber is hier wat te vinden: pop, house, rock, metal, hip-hop, reggae, techno en ga zo nog maar even door. Dit verspreid over 9 podia en ruim 250 artiesten, gecombineerd met 30 jaar ervaring aan festivals organiseren, kan niet anders dan voor een succes zorgen.

En hier wordt in 2022 een schepje bovenop gedaan, om de tweejarige afwezigheid dubbel en dwars goed te maken, namelijk Dour XXL. Als we de organisatie mogen geloven staat er maar één ding centraal op deze editie, en dat is het sleutelwoord ‘FEEST’. Genoeg reden dus om dit festival op je lijstje te zetten en deze zomer samen met alle andere bezoekers van je te laten horen met een luide ‘Doureuuuh!’.

Een volle week Dour

Dour is normaal met vijf dagen al geen kort festival en dit jaar worden daar nog twee dagen aan toegevoegd. Een volle week genieten van al het moois dat te vinden is op deze plek. Alleen zijn deze extra dagen geen normale festivaldagen (dat blijven er vijf) maar wordt het feestje op maandag begonnen met ‘Dour CampFest’.


Iedereen die in bezit is van een 5-daagse Dour ticket kan zich wagen aan deze warm-up en kan van het festival-weekend een festival-week maken. Het Dour CampFest begint op maandag en loopt tot woensdag en heeft 1 dag overlap met het reguliere festival, al valt om dit luxe probleem zeker heen te werken. Dour gaat er voor zorgen dat je op deze drie dagen al goed warmgedraaid wordt voor het échte feestje. Dit onder andere met “talrijke verrassingen in alle vormen en kleuren”. Want hoe kan je nu beter opwarmen voor een feest dan met een feest?

Meer podia, meer beter

Naast dat het aantal dagen wordt uitgebreid, wordt ook het aantal podia omhoog geschroefd. Voor de elektro-fans is er dit jaar een nieuw podium onder de naam La Chaufferie. Als er behoefte is aan dansen is dit de plek om dat te doen. Een ware balzaal voor elektronische muziek, waar met ruim 8.000 mensen gefeest kan worden op de lekkerste optredens. Het podium met het formaat van een waar pakhuis ligt in het hart van het terrein en zal het middelpunt zijn van de vele feestjes die plaatsvinden.
Ook zijn er meerdere aanwijzingen naar dat het hele terrein zelf een flinke upgrade staat te wachten. Al moet de tijd nog leren op wat voor XXL-manier er uitgepakt gaat worden.

Dansen, dansen, en nog eens dansen

De eerste namen voor de 2022 editie zijn eind vorig jaar al wereldkundig gemaakt. Een mooi begin van een line-up waar ongetwijfeld nog veel moois aan toegevoegd gaat worden. Aangezien er nog ruim 200 plekken te vullen zijn. De namen die tot nu toe de boventoon voeren zijn vooral in de elektronische hoek terug te vinden, met artiesten zoals Flume, Amelie Lens en Reinier Zonneveld. Maar daarnaast ook genoeg moois de breedte in met bands als Metronomy en black midi. Dus als je het danstekort van de afgelopen twee jaar even goed wilt inhalen, is dit de plek om het te doen.

Dour Festival Logo

Dour Festival 2022

Locatie
België
Dour, België
Datum 13-17 juli 2022
Line-up
Flume
Roméo Elvis
Gunna
Flume, Roméo Elvis, Gunna +230 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.