Bereid je voor op DGTL met deze mix!

Het festival DGTL kondigde donderdag zijn volledige line-up aan voor de editie van 15, 16 en 17 april op de NDSM-werf in Amsterdam. Voor wie nauwelijks nog kan wachten, of graag meer muziek wil ontdekken van de aangekondigde artiesten: tien favorieten in the mix.

De eerste vijf artiesten in onze mix zijn aangekondigd voor zaterdag 16 april. Openen doen we met de geflipte acid van de Britse producer Luke Vibert. Zijn ‘YosepH’ dateert al uit 2003, de klassieker van Laurent Garnier die er weldra doorheen schemert is zowaar nog ouder: ‘Feel the Fire’ stond op zijn uitstekende album 30 uit 1997. Nicola Cruz – ook al uit Frankrijk – strooit daar zijn Indische tablas en sitarklanken overheen. ‘Siete’ is één van de hoogtepunten van zijn album Siku uit 2019.

Wanneer dat nummer even stilvalt, wurmt de elektro van ‘Where Am I?’ van Mr. Scruff zich naar voren, op de hielen gevolgd door een breakbeat uit ‘Nightfall’ van Danilo Plessow. Hij is doorgaans de helft van Motor City Drum Ensemble, maar op DGTL te zien en horen aan de zijde van Mr. Scruff. Ze brachten beiden recent ook geslaagde mixplaten uit, Plessow bij Fabric, Mr. Scruff bij DJ-Kicks.

Een onmisbare vocal kondigt vervolgens ‘Move Your Body’ van Octo Octa aan, die op zondag 17 april ten dans zal spelen op DGTL. Ook het olijke Franse duo Polo & Pan maakt die dag zijn opwachting – hun ‘Jiminy’ komt rond 9:19 de mix binnengesprongen. Tijdens de eerstvolgende break neemt de haperende beat van ‘Neon Pattern Drum’ van de Brit Jon Hopkins de leiding.

Het laatste deel van onze mix bestaat uit twee langere tracks die wat meer tijd verdienen. De eerste is ‘Black Mahogani’ van Moodymann uit Detroit, één van onze favoriete DJ/producers, live altijd geweldig. De soulvolle groove van dit nummer uit 2004 waaiert uit tot een dromerig soundscape waarin gelach en gerinkel van glazen en flarden van ‘Pusherman’ van Curtis Mayfield uitmonden in een gesampled orkest. Daar mikken we ‘ADMSDP’ van DJ Python overheen, waarin de bezwerende stem van dichteres LA Warman je langzaam maar zeker helemaal tot rust brengt.

Meer festivalmixen vind je hier!

DGTL 2022

  • Locatie: NDSM, Amsterdam
  • Data: 13 tot en met 17 oktober 2021
  • Tickets: kosten 61,95 euro per dag of 109,95 voor het hele weekend en zijn hier te koop.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.

DGTL Logo

DGTL 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 16-17 april 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.