Vier de nieuwe line-up voor Extrema Outdoor 2022 met deze mix!

Extrema Outdoor kondigde deze week 180 nieuwe namen aan voor de editie van 3 tot 5 juni in het Belgische Houthalen-Helchteren. Die kan je hieronder allemaal nalezen, en we doen er nog een dj-mix met onze favoriete tracks van zeven artiesten op de affiche bovenop!

De mix begint met ‘Nightfall’ van Danilo Plessow (de helft van Motor City Drum Ensemble), een zelfgemaakte track uit zijn nieuwe Fabric-mix die je zeker ook eens moet checken. Na 2:30 versmelt de breakbeat van ‘Nightfall’ met het galopperende ritme van ‘Now Here No Where’ van Kölsch, het titelnummer van zijn meest recente plaat. Ja hoor, we zijn in een trancey state of mind vandaag.

Dan duiken we het verleden in, eerst met ‘Mohammad Is Jesus’ uit 1999, één van de grootste hits van de Amerikaanse Iraniërs Ali ‘Dubfire‘ Shirazinia en Sharam Tayebi, beter bekend als Deep Dish. Zij waren de afgelopen jaren zelden als duo te zien, niet te missen dus. Het nummer lijkt gezongen door een Britpopster, maar je hoort de Amerikaan Richard Morel, die ook de baslijn inspeelde.

Rond 10:00 neemt Art Department – ook ooit een duo, nu enkel nog de Canadese labelbaas Jonny White – je bij de hand in ‘We Call Love’. Dat krijg je bijna helemaal te horen, maar we mixen er vrijwel meteen een andere track doorheen, die trancefans ten laatste omstreeks 12:10 – wanneer de baslijn haar intrede doet – zullen herkennen als ‘Belfunk’ van de Britse dj en producer Sasha.

Die zal op Extrema Outdoor – voor zover wij weten ook voor het eerst in jaren – nog eens het podium delen met zijn voormalige kompaan John Digweed, van wie je het euforische ‘Heaven Scent’ te horen krijgt. Dat mondt uiteindelijk uit in ‘Truesoul’ van Adam Beyer, een bijzonder sfeervol nummer waarin de beats wat op de achtergrond blijven. Ideaal om mee af te sluiten.

Nog niet uitgedanst? Meer festivalmixen vind je hier!

Extrema Outdoor 2022

  • Locatie: De Plas, Houthalen-Helchteren, België
  • Data: 3 tot 5 juni 2022
  • Tickets: kosten 72 euro per dag of 147 euro voor het hele weekend en zijn hier te koop.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.