De Nacht Staat Op: Clubs gaan 12 februari open als protestactie

De Nacht Staat Op. Onder die titel organiseren tal van clubs en bedrijven uit het nachtleven een protestactie op 12 februari. Die zaterdagnacht willen de clubs open gaan, meldt NAP Nieuws. Woensdagavond 2 februari om 19:00 is er een persmoment waarin alle details duidelijk worden.

Vooralsnog doen voornamelijk Amsterdamse clubs mee. Onder hen in ieder geval Paradiso, Bitterzoet, Marktkantine, Bret, Radion, Disco Dolly, AIR, Jimmy Woo, Chicago Social Club, Escape, Westerunie en Shelter.

Maar het is de hoop van Pieter de Kroon, eigenaar van de Chicago Social Club en voorzitter van het Overleg Amsterdamse Clubs, dat ‘alle clubs meedoen’, doelend op een landelijke actie. Gebroeders de Nobel in Leiden en Westwood in Den Haag deelden op hun socials de aankondiging inmiddels ook.

De protestactie is een gevolg van de onvrede over het uitblijven van perspectief voor het nachtleven. Nog altijd zitten clubs op slot: na 10 uur ’s avonds moet alles dicht, tot die tijd is er alleen iets mogelijk met zitplaatsen.

Informatie over welke clubs precies meedoen, wat er op het programma staat en hoe aan tickets te geraken wordt verwacht op 2 februari om 19:00.