Anouk, Rowwen Hèze en meer naar Startschotgala 2022

Een nieuw driedaags festival georganiseerd door de Feestfabriek (Organisator Zwarte Cross) om het festivaljaar mee te starten, klinkt dat als muziek in de oren? Dan is Startschotgala 2022 waar jij moet zijn. Met onder meer Anouk en Rowwen Hèze op het programma, beloofd het een weekend vol feest te worden.

Op 1, 2 en 3 april begint de eerste editie van het Startschotgala 2022. Een nieuw feestfestival in Lichtenvoorde georganiseerd door de Feestfabriek. De organisatie pakt gelijk dik uit met namen zoals hierboven genoemd, maar ook Kraantje Pappie en Guus Meeuwis staan op het affiche.

Startschotgala heeft iedere dag een ander genre en staat volledig in het teken van feest. Het terrein bestaat uit een Megatent en een Undercovertent. Naast podia is er ook gedacht aan ander vermaak in bijvoorbeeld de vorm van kermisattracties. Er is alleen geen camping aanwezig. Wil jij hier alle dagen bij zijn? Dan moet je dus ergens anders een plek om te overnachten vinden.

De volledige lijst met aangekondigde namen:

 • Anouk
 • Guus Meeuwis
 • Kraantje Pappie
 • Rowwen Hèze
 • Heino
 • Høken met de Heinoos
 • FeestDJRuud
 • The Dirty Daddies
 • Bökkers
 • Boh Foi Toch
 • BZB
 • De Paloma’s
 • Henk Wijngaard

Undercoversessies:

 • CCR
 • Coldplay
 • Foo Fighters
 • U2
 • Pearl Jam
 • Dire Straits
 • Metallica
 • Golden Earring
 • The Doors
 • AC/DC

Tickets

Tickets zijn per dag te koop voor 32,50,- per stuk. Zoals hierboven genoemd is er geen camping aanwezig op het festival. Hierdoor zijn er ook geen combotickets beschikbaar voor alle drie de dagen.

Rowwen Hèze

Rowwen Hèze ziet in 1985 het levenslicht in het Limburgse America. Na een aantal wisselingen in de samenstelling betreden de mannen in 1992 het podium van Pinkpop en de Amsterdamse Uitmarkt. Deze optredens betekenen een landelijke doorbraak voor de groep. Inmiddels is de band een van de grootste Nederlandse popacts. Met de hits als ‘Bestel Mar’ en ‘Limburg (Kwestie van geduld)’ weten ze iedere zaal plat te spelen. En niet voor niks dat Rowwen Hèze op plaats nummer 6 staat van de beste festivalacts der Lage Landen.

Startschotgala

Het begin van het festivalseizoen is op Startschotgala te vinden. Een festival die helemaal in het teken staat van feest. Twee tenten en 3 dagen lang vol feesten met bekende acts uit Nederland. Georganiseerd door de Feestfabriek, die onder meer bekend zijn van festivals zoals Zwarte Cross en Mañana Mañana.

 • Locatie: Lichtenvoorde, Nederland
 • Datum: 1, 2 en 3 april 2022
 • Kaartverkoop: €32,50 per dag
 • Meer informatie vind je op de website van Startschotgala
Startschotgala Logo

Startschotgala 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 1-3 april 2022
Line-up
Guus Meeuwis
Heino
Boh Foi Toch
Tickets Niet meer beschikbaar.