Froukje, Krezip en meer naar Bevrijdingspop 2022

Bevrijdingspop 2022 maakt de eerste namen voor komende editie bekend. Onder meer Froukje, Krezip en Goldband komen op bevrijdingsdag naar het festival in Haarlem.

Daar zijn de eerste namen voor Bevrijdingspop 2022. Ook singer-songwriterduo Suzan & Freek, brassband Gallowstreet, slow flow animal Kevin en de punkband Hang Youth zijn 5 mei aanwezig om de vrijheid te vieren. Vanwege de pandemie koos de organisatie bewust voor veel Nederlandese artiesten.

Bekijk alle kersverse acts hieronder:

  • Krezip
  • Suzan & Freek
  • Froukje
  • Rilan & The Bombardiers feat. Gallowstreet
  • Goldband
  • Kevin & The Animals
  • Hang Youth
  • Shishani & Miss Catharsis
  • Bente
  • POM
Froukje

Froukje

Froukje was al een veelvoorkomende naam in Friesland, maar nu ook in festivalland. De 20-jarige jongedame verovert de laatste maanden het land met haar elektronisch getinte meeslepende Nederlandse songs. Niet zo gek dat haar naam pronkt op veel van de festivalposters deze zomer.

Daarnaast heeft ze al twee EPs op haar naam staan. Een klein jaar na haar eerste mini album, Licht en donker mogen de fans de tweede langspeler, Uitzinnig, omarmen. Komende zomer kun ze aan het werk zien op onder meer Lowlands, Pinkpop en Best Kept Secret.