In beeld: Awakenings Easter Festival 2022 was de gedroomde festival-wederopstanding

Foto: Rachel Eccelestone (Awakenings Easter Festival 2022)

Festileaks trapte het festivalseizoen dit weekend drievoudig af met aanwezigheid op Paaspop 2022, DGTL Festival 2022 en Awakenings Easter Festival 2022. Op laatstgenoemde waren we aanwezig op zaterdag 16 september en wat we zagen was een oneindig portie feest op een gedroomde zomerse april-dag. Geloof je ons niet op ons woord? Dan hier de foto’s.

Bevrijding

‘Awakenings’ had dit jaar een dubbele lading. Natuurlijk verwijst het traditionele Paasfestival als altijd naar de wederopstanding van Jezus, maar dit jaar keken we vooral ook naar de symbolische wederopstanding van festivals en uitgaanscultuur. Eindelijk was het weer mogelijk om samen te dansen zonder beperkingen en dat bevrijdende gevoel leidde tot een uitgelaten en euforische sfeer. Zelfs het vasthouden van een plastic bekertje met bier voelde nostalgisch aan. It’s good to be back!

Naar buiten met Pasen

Awakenings heeft normaal een voorjaarseditie in de Gashouder in Amsterdam (met Pasen, dus) en een editie in juni op het festivalterrein in Spaarnwoude. Speciaal voor de 25e verjaardag van het festival organiseerde het festival nu ook met Pasen een extra editie in Spaarnwoude: het Awakenings Easter Festival.

De editie in juni wordt omgedoopt tot ‘Awakenings Summer Festival’ en verhuist naar het terrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het festival wordt dan de eerste techno weekender met festivalcamping. Ook met ADE is Awakenings weer een graag geziene gast.

Hete temperaturen

Wie gokt maakt kans te winnen. Awakenings Easter Festival trok aan het langste eind: deze outdoor editie in april werd beloond met zomerse temperaturen uit de categorie perfect festivalweer. De tenten bleven weliswaar ietwat leeg gedurende dag, maar net daarbuiten was de uitzinnigheid te proeven. Grote menigten verzamelden zich op de grasvelden en langs de meertjes van het festivalterrein in Spaarnwoude en vooral Stage B – als enige niet helemaal dicht – deed goede zaken.

Foto: Mark Richer (Awakenings Easter Festival 2022)

Vrienden van de show

Met 7 area’s kwam het hele techno spectrum aan bod op Awakenings Easter Festival 2022. Grootste namen op de affiche waren onder andere Reinier Zonneveld, KiNK, Loco Dice, Chris Stussy, Joseph Capriati, Joris Voorn, Adam Beyer en Tale of Us op de zaterdag en Amelie Lens, Jeff Mills, Ellen Allien, Ben Klock & Mind Against op de zondag.

Het waren misschien niet de meest spannende namen uit de scene op Awakenings Easter Festival, maar op deze Grote Terugkeer is het ook juist fijn de oude bekende weer te kunnen zien. Na ruim 2 jaar stil te hebben gezeten heeft elke act een bak vol nieuwe inspiratie, nieuwe tracks en oogstrelende nieuwe shows. Speaking of which..

Foto: Stef van Oosterhout (Awakenings Easter Festival 2022)

Overweldigende stages

Tot slot een dikke shoutout naar de stage designs van Awakenings Easter Festival 2022. Wie vaker op Awakenings komt weet dat de lat qua showgehalte hoog ligt en ook deze editie weet het festival weer te verbluffen. Hoewel de tenten er vanaf buiten er met hun grijze looks vrij inwisselbaar uitzien, zijn ze van binnen een lust voor het oog.

Elke tent heeft zijn eigen unieke show: van tientallen met lichtbalken omrande tv’s in de X, via de in hoogte verstelbare vierkante LED-panelen in de U tot de oogstrelende lasershows in de M. In die laatste tent zagen we ook nog vuurpijlen afgeschoten worden vanaf de stage tot het einde van de tent. Aan eyecandy dus geen tekort, tot op het laatste moment. Letterlijk: op weg naar de uitgang word je uitgezwaaid door een leger aan vlammenwerpers die vuur spuwen rondom het iconische festivallogo van Awakenings.

Awakenings Summer Festival Logo

Awakenings Summer Festival 2022

Locatie
Nederland
Spaarnwoude, Nederland
Datum 29-31 juli 2022
Line-up
999999999
Adiel
Amelie Lens
Tickets Niet meer beschikbaar.