Festileaks tipt: dansen, dobberen en discobowlen op Lago Lago

lagolago

De coronacrisis in festivalland is voorbij en dat merk je aan alles. Line-up aankondigingen vliegen je om de oren en splinternieuwe festivals schieten als paddenstoelen uit de grond. Orbital Festival, Breakfast Club Festival, Live is Live, de lijst is lang. Voor wie door de discobomen het festivalbos niet meer ziet onderzoeken we vandaag dancefestival Lago Lago. Een debutant van een buitenklasse. Waarom? Dat lees je hieronder.

Dobberen en discobowlen

Lago Lago vindt van 1 t/m 3 juli plaats in Braamt bij Het Stroombroek; een recreatiegebied tussen de bomen en rondom een prachtig meer. Dat betekent dat bezoekers kunnen dansen op het gras, met de voetjes in het zand, dobberend op het meer of knuffelend met een boom. Met o.a. John Digweed, Joris Voorn, Todd Terje, Henrik Schwarz en Sandrien zal er sowieso genoeg te dansen zijn. De line-up is volledig elektronisch, met hier en daar een vleugje live. Onderdeel van het festivalterrein is een Landal bungalowpark dat ook tal van opties biedt. Zo kun je naar de wellness, eten in een restaurant of een middagje discobowlen met je vriendengroep.

Dromen en dwalen

Wat ook opvalt is de diversiteit aan overnachtingsmogelijkheden. Landal Stroombroek beschikt namelijk over een compleet bungalowdorp. Op een meerdaags festival slapen in een bed is natuurlijk wel er-rug luxe. Dat maakt van Lago Lago een soort cross-over tussen Bungalup en een buitenfestival in de natuur als Wildeburg. Kamperen kan ook, waarbij opvalt dat camping en festivalterrein één zijn. Zo kun je dus praktisch linksvoor je tentje opzetten en is er geen visitatie tussen camping en festivalterrein. Daardoor kun je bij je tent een broodje koude knaks pakken en deze bij de main stage naar binnen schuiven.

Dansen en doorhalen

Wat Lago Lago nog meer uniek maakt is de nachtprogrammering. Lang waren Lowlands, Down the Rabbit Hole en Wildeburg de enige festivals in Nederland waar je óók ’s nachts kon dansen. Lago Lago gaat door tot 04:00. Naast een muzikaal programma is er elke dag en nacht ook van alles te beleven. Overdag kun je dobberen op een bootje, een happie eten, sportief bezig zijn of je laten verrassen. ’s Nachts verandert het terrein in een magische plek vol bijzondere vormen en lichten.

Op hun website en socials communiceert het festival ‘Een nieuwe meerdaagse festivalvakantie voor ervaren festivalgangers.’ Een rechtdoorzee statement. De organisatie laat hiermee zo min mogelijk ruimte voor verwarring of speculatie. Lago Lago richt zich duidelijk op een meer ervaren doelgroep. Geen studenten van 20 die voor het eerst zich in het festivalgeweld storten, maar bedreven festivalgangers die weten hoe het eraan toe gaat linksvoor. Al met al een debuutfestival om naar uit te kijken.


Tickets zijn verkrijgbaar via de website

Lago Lago Logo

Lago Lago 2024

Locatie
Nederland
Stroombroek, Nederland
Datum 28-30 juni 2024
Tickets Kopen