Best Kept Secret
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland

Opwarmen voor Best Kept Secret: The Strokes on fire

Photo: Tom Hagen

De festivalzomer staat At The Door en er zijn weer genoeg Bad Decisions om te maken. Wel als het aan The Strokes ligt in ieder geval! Na ruim twee jaar alleen in eigen land opgetreden te hebben, is het tijd om ook de rest van de wereld te laten genieten van hun shows. Van Nederland tot Spanje en van de U.K. tot in Australië. Genoeg plekken om onze favoriete indie-band uit New York te gaan bewonderen. Aan dit avontuur zijn ze de afgelopen maand dan ook begonnen en dat nemen wij even goed onder de loep. Hier is wat je kunt verwachten van The Strokes tijdens de festivalzomer van 2022!

Het is alweer ruim 20 jaar geleden dat The Strokes de muziekwereld binnen kwamen stormen. Dankzij hun debuutplaat Is This It (2001) waren ze hier al gelijk niet meer uit weg te denken. En maar goed ook! Want ze hebben door de jaren heen genoeg knallers ten gehore gebracht. En die klinken natuurlijk het best op het podium. Toen de band twee jaar geleden uitkwam met hun zesde album, The New Abnormal (2020), was iedereen klaar voor de bijkomende tour. Helaas gebeurde er in dat jaar ook wat andere dingen en moest deze tour nog even vooruit geschoven worden. Maar dit jaar is het eindelijk zover en zijn ze door heel Europa te bewonderen. Dus tijd om maar eens goed op te warmen voor The Strokes!

Een lange adem

Photo: Ioana Maftei

Zijn The Strokes al lang niet in Benelux geweest? Nou, dat kun je wil zeggen! 2006 was de laatste keer dat de groep dit gedeelte van de wereld bezocht. Een tijd waarin de meeste mensen nog nooit van Obama gehoord hadden, we over katers zongen met Jan Smit en Zinédine Zidane kopstoten gaf aan boze Italianen. Lang geleden! Hoog tijd voor het volgende bezoek dus. In de tussentijd hebben ze genoeg nieuws aan hun discografie kunnen toevoegen, naast het nieuwe album. Nummers als Under Cover Of Darkness, Machu Picchu en Welcome to Japan zijn toch een graag geziene toevoeging aan de setlist.

Abnormaal goed

De eerste shows van de groep worden gegeven in Zuid-Amerika, waar het festivalseizoen al hard aan de gang is. Casablancas & Co hebben alle drie de varianten van Lollapalooza afgevinkt die hier te vinden zijn, in Chili, Brazilië en Argentinië. Optredens met knaller na knaller en een geweldige sfeer waar de Chileense festivalgangers graag een handje aan mee helpen. Wat resulteert in een ‘olé, olé, olé’ duet tussen Casablancas en het publiek (op 51:00 in bovenstaande video). Een betere opwarmer voor de Europese tour kan je toch niet bedenken!

Casablancas in topvorm

Photo: Óscar L Tejeda

Denk je aan The Strokes, dan denk je aan Julian Casablancas. Zijn wilde haren is hij ondertussen wel verloren, maar dit doet zeker niet af aan zijn performance. De excentrieke frontman weet zijn stempel altijd weer sterk te drukken op de shows. Zijn herkenbare hoge stemgeluid, gecombineerd met de ruwere zangpartijen, klinken toch weer erg lekker in de oren. Zelfs de hoge tonen van Eternal Summer weet hij (meestal) te halen.

Setlist

The Stroken kunnen al bijna niet verkeerd gaan met hun setlist en met het nieuwe materiaal is dat alleen maar moeilijker geworden. Een lekkere mix van oude en nieuwe nummers zorgt voor een lijst met songs waar menig fan van zal genieten. De energie wordt er gelijk goed ingegooid met de eerste single van het nieuwe album, Bad Decisions. En dat gevoel wordt eigenlijk heel het optreden doorgetrokken, met nummers als The Adults Are Talking, Take It Or Live It en Someday. Al eindigt de band het optreden wel met een rustige noot, met hun Ode To The Mets.

Waar zijn The Strokes te zien?

Allemaal leuk en aardig, maar waar kun je ze nu allemaal gaan bewonderen? Want zelf op die festivalweide staan klinkt toch wel erg verleidelijk nu. De Europese tour gaat van start in Barcelona, op Primavera Sound, waar de mannen zelfs op alle twee de weekenden zullen spelen. En nog geen week later zijn ze in Nederland te vinden, op Best Kept Secret, waar ze nog een show van twee jaar geleden hebben in te halen. Daarna gaan ze Roskilde, NOS Alive en TRNSMT nog af. Genoeg mooie plekken om deze mannen uit New York te gaan aanschouwen!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.