Best Tracks Editors: dit horen jullie het liefst op Dauwpop 2022

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

We maken ons op voor een geweldige liveshow op de tweede dag van Dauwpop 2022 en daarom vroegen we jullie naar je favoriete nummers van Editors. De stemmen zijn inmiddels geteld, dit zijn de tracks die jullie het liefste willen horen!

Top 10 Best Tracks Editors – Countdown

10. ‘Magazine’
09. ‘Sugar’
08. ‘No Sound But the Wind’
07. ‘Ocean of Night’
06. ‘An End Has a Start’
05. ‘A Ton of Love’
04. ‘The Racing Rats’
03. ‘Smokers Outside the Hospital Doors’
02. ‘Munich’

01. …

Hoe kon het ook anders? De Best Tracks Editors lijst wordt aangevoerd door een vaste kracht in de setlist. Dansen, springen, zingen; tijdens ‘Papillon’ kan het allemaal De eerste single van het tweede album In This Light And On This Evening, laat een verrassend elektronisch geluid ten opzichte van eerder werk.

Dit leidde destijds tot veel discussie onder de fans, want was de koerswijziging wel positief en zou het nummer wel aanslaan? Inmiddels weten we dat het antwoord hierop onomstotelijk ‘JA’ is. Het nummer sloeg in als een bom en nu, dertien jaar later, is het nog steeds een van de grootste hits die de band ooit heeft geschreven.

Wist je dat…?

  • … de titel van jullie #1 in de lijst Best Tracks Editors, ‘Papillon’, ‘vlinder’ betekent in het Frans? Het is een referentie naar de Franse schrijver Henri Charrière, die de bijnaam ‘Papillon’ had.
  • … alle studio-albums aan bod komen in jullie top 10? An End Has A Start is duidelijk jullie favoriet met drie nummers.
  • … The Weight Of Your Love hun meest succesvolle album in Europa is? In België en Nederland stond het op de 1e in de hitlijsten.
  • … de clip van ‘Magazine’ is opgenomen in Amsterdam?
  • … de live-uitvoering van ‘No Sound But The Wind’ in 2010 al de hitlijsten in Vlaanderen behaalde, maar het nummer pas in 2019 officieel op het zesde album Violence is uitgebracht?
  • … het album In This Light And On This Evening geïnspireerd is door de films Bladerunner en Terminator?
  • … Tom Smith ‘Hallelujah (So Low)’ schreef nadat hij geëmotioneerd terugkwam van een trip met Oxvam Novib, waarbij hij een vluchtelingenkamp in Griekenland bezocht?

20 Best Tracks Editors op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Editors? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Dauwpop Logo

Dauwpop 2022

Locatie
Nederland
Hellendoorn, Nederland
Datum 26-27 mei 2022
Line-up
Di-rect
De Staat
Editors
Di-rect, De Staat, Editors +71 meer
Tickets Niet meer beschikbaar.