Festileaks Pinkstertip: dansen en flaneren op Amsterdam Open Air 2022

Een belangrijk festivalweekend staat alweer bijna voor de deur: het Pinksterweekend! Festileaks duikt in het Pinksterfestival Amsterdam Open Air en vertelt jou waarom je tijdens je Pinksterweekend op dit festival in het Gaasperpark moet wezen.

Veelzijdig

Als je de line-up van het Amsterdamse openluchtfestival in één woord zou moeten samenvatten, is dat natuurlijk: veelzijdig. Het maakt op dit festival eigenlijk niet eens uit met wie je er naartoe gaat; er is voor iedereen wat wils. Met maar liefst elf(!) verschillende area’s worden er heel veel verschillende genres aangetikt door de dj’s en artiesten.

Hitjes, hip-hop, house, disco, EDM, electronic, techno, afrobeat, dancehall, r&b.. zo maar wat muziek die je het weekend ongetwijfeld gaat horen bij de Gaasperplas. Klein nadeel: zorgt er misschien wel voor dat je je vrienden extra snel kwijtraakt. Zie hieronder nog een lijstje met de verschillende area’s:

 • TRIBES
 • Afrolosjes
 • Palet
 • Lovelee
 • Island of Chi
 • Kris Kross Amsterdam
 • Super Social
 • Open Air
 • Radio Tempo Nao Para
 • Capsule x Kraft und Licht
 • PIV
 • STRAF_WERK
 • Foundation
 • Fiesta Macumba
 • Vunzige Deuntjes
 • Vault Sessions

Lekkere line-up

En dan nog even inhoudelijk over de line-up. Op zaterdag kun je los op wereldberoemde EDM-dj Tchami, dansen op de disco van oud-gabber David Vunk, springen bij Kriss Kross Amsterdam (kan zondag trouwens ook), stampen op de techno van Matrixxman of housen op de dj-kunstjes van housepionier Louie Vega. Helaas zijn de tickets voor de zaterdag wel al gevlogen.

Maar er is ook goed nieuws; voor de zondag zijn er wél nog kaarten. Op deze Eerste pinksterdag staat de wereldberoemde gemaskerde deephouse-dj Claptone er om je te verblijden met zijn diepe housebeats. Daarnaast kun je schaamteloos meerappen met Frenna Deluxe, keiharde beuken met Paula Temple of meedeinzen bij de diepe elektronische techno van Mind Against en house van Chelina Manuhutu.

Ook kunnen op de zondag de heupen losgegooid worden bij de stage van Vunzige Deuntjes, waar onder andere Bizzey en Yssi SB zullen optreden. Genoeg te doen dus. Gelukkig kun je maandag dus de hele dag lekker uitbrakken op de bank. (dankjewel Pinksteren)

Sfeertje!

Het festival presenteert naast het muzikale programma onder meer ook indrukwekkend installaties van podia, interactieve en creatieve installaties (lekker mee spelen dus), kleurrijke parades en een heus chill-out eiland. Genoeg leuke afwisseling van het dansen!

Al net zo gehyped als wij? Er zijn nog zondagtickets beschikbaar, dus haast je naar de ticketshop.

Amsterdam Open Air Logo

Amsterdam Open Air 2022

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 4-5 juni 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.