TW Classic en Rock Werchter Encore samengesmolten wegens tegenvallende kaartverkoop

TW Classic kent dit jaar een echte XL-editie. Vanwege de tegenvallende kaartverkoop van Rock Werchter Encore wordt de line-up verplaatst naar TW Classic, dat een dag eerder op dezelfde Werchterse weide plaatsvindt.

TW Classic en Rock Werchter Encore vonden oorspronkelijk plaats op 25 juni en 26 juni. Exact een week voordat Rock Werchter van start gaat konden de festivalgangers het Festivalpark in Werchter weer eens opzoeken. Het event op zondag bleek echter niet genoeg kaarten te verkopen.

Werchter: “Het consumentenvertrouwen is zoek, de live entertainment sector kampt met personeelstekorten, productiekosten swingen de pan uit. Het extra dagfestival Rock Werchter Encore zou landen op 25.000 festivalgangers. Dat is mooi maar gezien de omstandigheden was omdenken toch de betere optie”

Dat betekent dat je nu de twee headliners Nick Cave & The Bad Seeds en Florence + The Machine op dezelfde dag kunt bewonderen.

Daarmee krijgt de line-up van TW Classic een serieuze impuls en worden ook The Barn en KluB C voor de eerste keer gebruikt tijdens dat eendagsfestival. De acts die oorspronkelijk voor TW Classic geboekt waren spelen op het hoofdpodium en de acts die op Rock Werchter Encore acte de présence zouden geven hebben een spot in een van de tenten gekregen.

Daarmee is direct ook de nieuwe timetable bekendgemaakt. Deze is te vinden op de website van het festival.

Tickets

De ticketprijs voor de uitgebreide editie van TW Classic blijft hetzelfde: voor een kaartje betaal je €96,-. Aangekochte kaarten voor Rock Werchter Encore geven op 25 juni toegang tot het festivalterrein. Kan je niet op de nieuwe datum? Kaartkopers van Rock Werchter Encore kunnen een terugbetaling krijgen via Ticketmaster.