5 x wat we kunnen verwachten van Big Thief op Best Kept Secret 2022

Photo: Michael Buishas

Aankomende vrijdag is het eindelijk zo ver, Best Kept Secret gaat weer van start! Eindelijk is het lange wachten voorbij en kunnen we gaan genieten van al het moois dat er te vinden is in Hilvarenbeek. Om het opwarmen nog een stuk leuker te maken, blikken we vooruit op artiesten die hoog op het lijstje staan van menig bezoeker. En daar is Big Thief een erg goede kandidaat voor. Dit is wat je kunt verwachten van Big Thief op de zaterdag van Best Kept Secret 2022!

1. Gevoel, kippenvel en emotie

Als er één ding vast staat bij optreden van Big Thief, is dat de gevoelige snaar geraakt wordt. Zijn het niet de schelle, fluisterende gitaren, is het wel de stem van Adrianne Lenker die dat doet. De band switcht gedurende het optreden steeds van versnelling, waardoor je altijd op je tenen blijft staan om wat er komen gaat. En in veel gevallen gebeurt dat zelfs binnen één nummer, zoals je hierboven kunt zien!

2. Graag geziene gasten

Ook op de vorige editie van BKS was de band een van de hoogtepunten van het hele festival. Ze werden door bezoekers dan ook in de top-3 beste optredens van Best Kept Secret geschaard. En dat terwijl de band nog redelijk aan de beginnende kant was op dat moment. Een prestatie die we graag herhaald zien worden! De band is in de tussentijd alleen maar gegroeid, dus dat is ervaring die de optredens ongetwijfeld weer een stuk beter gaan maken. Zit er dit jaar een nog hogere klassering in?!

Big Thief Setlist La Cigale, Paris, France 2022, Dragon New Warm Mountain I Believe in You

3. Geen setlist hetzelfde

Sinds de vorige keer dat de band op Best Kept Secret speelde, zijn er drie nieuwe albums bijgekomen. Dus dat betekent genoeg materiaal om ter gehore te leggen aan het publiek. En dat weet Big Thief zelf ook. In de Europese optredens die dit jaar al zijn geweest, is de setlist steeds flink anders. Maar geen zorgen, kwaliteit blijft gegarandeerd. Of ze nu de hits spelen of de kleinere nummers van de nieuwe albums, het past elke keer weer als een puzzel in elkaar. Nu is alleen de vraag, welke puzzel wordt het op Best Kept Secret?

4. Adrianne Lenker

Als je praat over Big Thief kun je natuurlijk niet om frontvrouw Adrianne Lenker heen. Haar stemgeluid en bijzondere gitaarspel vormen de ruggengraat van de band én zorgen ervoor dat een extra stap op de muzikale ladder wordt gemaakt. In veel shows wordt ook haar solo-materiaal aangetikt, wat zorgt voor een nieuwe dimensie. Waar ze vroeger nog verlegen op het podium stond, begint ze steeds beter de connectie met het publiek te vinden. En met welk publiek kan dat nu beter dan dat van BKS?

5. Genieten van muziek en elkaar

Naast Adrianne Lenker bestaat Big Thief uit drie andere geweldige muzikanten. Buck Meek met vingervlugge kunsten op de gitaar, Max Olearchik als de rust zelf op de bas en drummer James Krivchenia die het geheel ritmisch leidt. Het springt er vanaf dat deze vier artiesten elkaar naar een hoger niveau tillen en daarin ook vooral genieten van elkaar, de muziek en het moment waarin ze zijn.

Met de video hierboven als prachtig voorbeeld daarvan. Nadat er last-minute een optreden van Big Thief gecanceld wordt in Denemarken (door de pandemie), besluit de groep voor het gebouw een mini-concert te geven. Wat het eigenlijke optreden misschien wel overtreft!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.