Best Kept Secret
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland

Best Tracks The Strokes: dit horen jullie het liefst op Best Kept Secret 2022

De meeste festivalgangers kijken er al jaren naar uit: dat op voorhand legendarische optreden van The Strokes. De Amerikanen die tijdens de zero’s bijna eigenhandig rock nieuw leven wisten in te blazen, laten zich zelden op een festivalpodium zien. Tot nu! In 2022 zijn ze o.a. op Best Kept Secret en Primavera Sound te zien. Hoogste tijd dus om jullie favoriete tracks van de band op een rijtje te zetten.

Top 10 Best Tracks The Strokes – Countdown

10. ’12:51′
9. ‘Heart in a Cage”
8. ‘Machu Picchu’
7. ‘The Adults Are Talking’
6. ‘Someday’
5. ‘Under Cover of Darkness’
4. ‘Bad Decisions’
3. ‘You Only Live Once’
2. ‘Last Nite’

1. …

De uitslag was luid en duidelijk: ‘Reptilia’ bezet stevig de #1 positie in de lijst. De songtitel is een wetenschappelijke term voor dat deel van de hersenen dat we delen met reptielen. Het heeft betrekking op onze basisinstincten en emoties. De titel wordt niet genoemd in de songtekst (en zegt daarmee waarschijnlijk meer over de zanger dan over dat wat gezongen wordt). Het album waarvan het afkomstig is, daarentegen wel. “The room is on fire as she’s fixing her hair.”

Het is geen verrassing te noemen dat de Best Tracks The Strokes editie wordt aangevoerd door een all time fave, waarop meeblèren en -springen een vereiste is. De tweede single van het tweede album Room On Fire lijkt in 2022 een vast onderdeel te zijn op de setlist. Losgaan op Best Kept Secret zit er dus dik in!

Wist je dat…?

  • … het optreden op Best Kept Secret de eerste Nederlandse show van The Strokes wordt sinds 2006?
  • … de band überhaupt maar zes optredens in Nederland heeft gegeven?
  • … The Strokes door o.a. Arctic Monkeys, Franz Ferdinand en The Killers als inspiratiebron wordt genoemd?
  • … de Amerikanen hun setlist regelmatig omgooien? Het wordt dus nog spannend hoe de shows in 2022 gaan klinken.
  • Comedown Machine het minst favoriete album is? Niet één nummer van deze langspeler heeft de top-20 gehaald.
  • … het album Is This It verreweg het meest favoriete album blijft? Acht nummers van deze debuutplaat zijn terug te vinden in de ‘Best Tracks The Strokes’ playlist.
  • … datzelfde album in menig lijstje voorkomt van beste albums allertijden? Zo staat Is This It bij Rolling Stone op #114 in The 500 Greatest Albums of All Time.

20 Best Tracks The Strokes op Spotify

Kun jij nu ook geen genoeg krijgen van Editors? Check dan deze playlist met jullie 20 favoriete tracks van de band op ons Spotify-account! Ook vind je daar nog veel meer heerlijke afspeellijsten met Best Tracks van de tofste festivalartiesten.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2022

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.