Imagine Dragons blijkt een prima Pinkpop 2022-afsluiter

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

In de afgelopen twee jaar kwamen Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, Guns N' Roses en Post Malone voorbij als headliners voor Pinkpop. Ze kregen door Covid-19 echter allemaal niet de kans om het podium in Landgraaf te betreden. Hun vervanger? Onder andere Imagine Dragons. Een naam die niet iedere Pinkpopganger ziet als ‘headliner-waardig’. Maar de band bewijst op Pinkpop 2022 het tegendeel.

Laten we voorop stellen dat Imagine Dragons muzikaal gezien de wedstrijd verliest van Pearl Jam en Metallica. Maar dat betekent niet dat de band uit Las Vegas geen headliner kan zijn. Sterker nog, de headliner positie maakt de band – weliswaar enigszins onverwachts – zeker waar. Want wist je al hoe gigantisch veel hits Imagine Dragons in de afgelopen jaren heeft verzameld?!

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Spanning? Soms

De ‘Thunder’ leek werkelijk waar even ingeslagen bij de start van Imagine Dragons. De band knalde hits als ‘It’s Time’ en ‘Believer’ achter elkaar aan, en niet veel later klonk het toepasselijke ‘Thunder’ door de speakers. CO2-kanonnen, vuurwerk en andere spectaculaire elementen vlogen over de toonbank. Maar helaas blijft datzelfde spektakel de paar daaropvolgende nummers achterwege.

Heel eerlijk gezegd is Imagine Dragons namelijk – buiten de hits – niet spannend genoeg. Begrijp ons niet verkeerd; platen als ‘Natural’, ‘Enemy’ en ‘Bones’ zitten echt wel goed in elkaar. Maar alles wat de hitlijsten niet gehaald heeft, weet ook niet het publiek genoeg te boeien. Het voordeel; de band heeft véél meer hits dan je denkt. En dus eet Pinkpop het als zoete pap.

Photo credit: Buro Pinkpop (Flickr)

Knallend slot

Is Imagine Dragons headliner-waardig? Absoluut! Dat blijkt wel uit de vele hits die de band in rap tempo verzameld heeft. Is Imagine Dragons een goede headliner? Tja, daar zijn wij nog niet van overtuigd. De band speelt goed, er is spektakel, maar toch. De tussendoortjes ben je liever kwijt dan rijk en het ondersteunende bandje voor Dan Reynolds is voor een headliner toch eigenlijk wel een no-go. Maar de potentie spat er vervolgens weer wel uit bij het slotstuk. Veel vuurwerk, veel hits, veel meezingers. In zo’n blok doet Imagine Dragons wat het moet doen. Het smaakt naar meer, en meer is toch altijd beter?!

Imagine Dragons Setlist Pinkpop 2022 2022, Mercury Tour

ALINEA

Wat vond jij van Pinkpop 2022?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Pinkpop 2022! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Locatie
Eten & Drinken
Duurzaamheid
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Tickets Dagkaarten vanaf €135. Combitickets vanaf €275. Kopen