Mallorca Live Festival 2022: een unieke Spaanse festiviteit op de Balearen

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Voor de meeste mensen staat Mallorca bekend om haar prachtige stranden en het bruisende nachtleven. Wat echter niet erg bekend is, is Mallorca Live Festival. Dat sinds 2016 elke zomer met meer dan 30.000 bezoekers plaatsvindt. Dit jaar vierde het festival haar 5-jarig bestaan en Festileaks was erbij om de geweldige sfeer vast te leggen.

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Relaxte vibes op het festivalterrein

Mallorca Live Festival vindt plaats in het Antiguo Aquapark in Calviá, vlakbij het vakantieoord Magaluf. Het festivalterrein is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, wat uitstekend geregeld is. Op de eerste dag van het festijn vormden zich wel wat problemen. Er ontstonden lange rijen bij de ingang van het terrein en bij het ophalen van de festivalbandjes. Dit kon natuurlijk beter, dus kwam de organisatie de dag erna in actie door meer personeel in te zetten om zo de bezoekersstroom aan te kunnen.

Bij binnenkomst zag je meteen dat het terrein erg goed ingedeeld was, met voldoende rustplekjes om tussen de acts door bij te komen. Ook was er een breed scala aan eten en waren er meer dan genoeg drankpunten. Het festival besloot ook dit jaar weer te werken met een cashless betaalsysteem bij de eet- en drankstands. Dit werkte soepel, er waren vrijwel geen wachtrijen en je had je biertje snel in de hand. Heerlijk!

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Wat betreft de capaciteit van het festivalterrein was het terrein niet overvol. De organisatie voegde dit jaar een nieuw pyramidevormig podium toe voor fans van elektronische muziek. Zo hadden mensen genoeg ruimte om te dansen op een van de vijf stages en konden zelfs gezinnen met kinderen een plek vinden om te spelen. Al met al dus een festival voor jong en oud!

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Geweldige opties qua eten

De keuzes om te eten op Mallorca Live Festival 2022 waren prima. Van churros en de traditionele ensaimadas van Mallorca tot Aziatische wok en Argentijnse steak sandwiches, het festival biedt veel mogelijkheden voor de echte foodies onder de bezoekers! Hoewel sommigen misschien klagen dat gezonde keuzes zoals salades en fruitrepen een beetje afwezig waren, waren er wel maaltijden uit verschillende keukens en culturen.

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Diverse line-up

De line-up van Mallorca Live Festival 2022 bestond uit meer dan 80 internationale en nationale acts verspreidt over 5 podia. Om de hoge temperaturen te vermijden, begonnen de meeste acts ‘s avonds en duurde het programma tot vroeg in de ochtend. Vrijdag stond de energieke, Spaanse rapper C. Tangana op het hoofdpodium en blies het publiek omver met een fantastische show. Het hoogtepunt van de dag was voor velen echter Editors en de Spaanse indieband Izal.

De tweede dag van het festival was behoorlijk speciaal, aangezien Christina Aguilera haar eerste Spaanse headline-show in 18 jaar tijd gaf. Haar set zat vol met nummers van haar nieuwe Spaanstalige album dat eerder dit jaar uitkwam. Uiteraard ontbraken ook haar klassieke hits niet op de setlist. Daarnaast zorgden o.a. Franz Ferdinand, Supergrass en Monolink ervoor dat de voetjes van de vloer gingen.

Op zondag maakte Muse hun debuut op de Balearen. Hun explosieve en legendarische liveshow stelde hun fans niet teleur. Hun set, die ook een paar nummers van het aankomende album Will of the People bevatte, evenals hun stadionrock-anthems, was voor veel bezoekers een unieke ervaring. Tot slot was het Franse elektronische muziekduo Justice de perfecte afsluiter van dit weekend.

Photo credits: Athanasios Kouklas/ Festileaks

Opmerkelijk publiek en sfeer

Het publiek op Mallorca Live Festival was een bij elkaar geraapt zooitje waar bijna geen rode draad in te herkennen was. Desondanks was de sfeer erg gemoedelijk en saamhorig. Een mogelijke reden hiervoor is de combinatie van artiesten uit veel verschillende muziekgenres, waardoor diverse muziekliefhebbers bij elkaar kwamen. Tel daarbij de relaxte sfeer van het eilandleven op, die de bezoekers toelaat overdag te ontspannen op het strand, te genieten van de zon en minder gestrest te zijn wanneer ze hun favoriete band zien optreden.

Wat de reden ook mag zijn, je ziet dat mensen het erg naar hun zin hadden en van elk moment genoten en dit is wat de sfeer van Mallorca Live Festival uniek maakt.

Mallorca Live Festival Logo

Mallorca Live Festival 2023

Locatie
Spanje
Calvià, Spanje
Datum 18-20 mei 2023
Tickets Kopen