Pinkpop 2022 belooft nieuwe waterpunten

Photo credit: Thijs Jacobs / Festileaks

Wat was het heet vandaag op het Megaland in Landgraaf! De temperaturen stegen boven de 30 graden en dus werd er een hitteplan ingeschakeld. Dat bleek niet voldoende, dus kondigt het festival extra maatregelen aan.

Waterleidingmaatschappij Limburg (WML) – die over het drinkwater op het Limburgse festival gaat – heeft besloten vier extra waterpunten toe te voegen. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt na een stormvloed aan klachten van bezoekers. De drie huidige waterpunten veroorzaken lange rijen en ook het water bij de verschillende sanitaire voorzieningen wordt letterijk uitgeput. En dat terwijl uitdrogen op de loer ligt.

Wanneer bezoekers die nieuwe waterpunten mogen verwachten, is weliswaar nog onduidelijk. “Dat kan vrijdag zijn, of zaterdagochtend”, aldus een woordvoerster van WML. Festivaldirecteur Nick Murray wijst erop dat er ook water – weliswaar tegen betaling – verkrijgbaar is aan de bar. “Het is hun eigen keus om in de rij te gaan staan voor water van WML”, zei hij. “Wij doen er alles aan om goede service te verlenen.”

Pinkpop Logo

Pinkpop 2022

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 17-19 juni 2022
Tickets Niet meer beschikbaar.