Voorbeschouwing: The War On Drugs als headliner op DTRH 2022

The War On Drugs - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

The War On Drugs is dé zondag afsluiter van de Hotot. Maar wat kunnen we van deze gitaarvirtuozen verwachten als het om hun set op Down The Rabbit Hole gaat? We pakken de voorgaande setlists en shows erbij. Eén ding is zeker: The War On Drugs zorgt zondagavond geheid voor een geweldige vibe tijdens de zonsondergang.

1. Een nostalgische band

In 2015 was Down The Rabbit Hole het eerste festival ooit waar de The War On Drugs een headliners positie veroverde. Ze zijn nu dus na 7 jaar weer terug op een voor hun nostalgische plek. Met het prachtige album I Don’t Live Here Anymore zal het vast weer zo mooi zijn als in 2015. De gelijknamige track en ‘Harmonia’s Dream’ lijken er met in het thema ‘herinneringen aan plekken van vroeger’ bijna voor geschreven om weer op deze unieke festivallocatie te spelen.

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

2. Samen meedeinen tijdens het sunset slot

Wanneer zondag de zon ondergaat is The War On Drugs nog aan het spelen. En wat is er nou fijner dan een meeslepende en strak gespeelde indie set tijdens een zwoele zonsondergang? Precies ja, niets! Het hele publiek kan op dit moment nog heerlijk een momentje pakken tot de laatste nacht van het festival in gaat. Het is dan ook niet gek dat uitgerekend The War On Drugs de Down The Rabbit Hole-zondag in stijl mag afsluiten.

The War on Drugs Setlist Bonnaroo 2022 2022, I Don't Live Here Anymore

3. Een goede mix van oud en nieuw

Wat direct opvallend is aan de laatste paar setlists van 2022, is dat het album Future Weather compleet wordt overgeslagen. De band die inmiddels zes albums op hun naam heeft staan, speelt vooral nieuwe songs van het in 2021 uitgebrachte album I Don’t Live Here Anymore. Een goede keuze waarbij ‘Harmonia’s Dream’, ‘I Don’t Wanna Wait’ en ‘Old Skin’ waarschijnlijk als publieksfavorieten worden bestempeld. Maar natuurlijk worden ook golden oldies als ‘Red Eyes’ en ‘Under The Pressure’ nooit vergeten.

De show duurt anderhalf uur op Down The Rabbit Hole, een kwartier langer dan op Bonnaroo 2022. Daardoor verwachten we dat er nog wel twee of drie nummers aan de setlist worden toegevoegd met een encore. ‘Occasional Rain’ of ‘Eyes To The Wind’ vormen hierbij waarschijnlijk de afsluiter.

https://www.youtube.com/watch?v=2QkmFbAiqWY&ab_channel=Ganji-Videos
The War On Drugs op Bonnaroo 2022

4. Prachtige meeslepende liedjes

Adam Granduciel en co. staan bekend om prachtige gitaarsolo’s en de nummers lang uit te rekken zodat iedere noot hoorbaar is. Door steeds te blijven herhalen en alle noten in alle precisie uit te voeren krijgt The War On Drugs toch heel erg hun eigen geluid. De Amerikaanse band speelt altijd ingetogen maar toch uitmuntend. Zij hebben geen gekke taferelen of extra interactie met het publiek nodig om het veld mee te krijgen. De muziek doet dat vanzelf.

The War On Drugs - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

5. Een hypnotiserende live ervaring

Bij The War On Drugs kan je altijd een prachtige live ervaring verwachten. We hadden het al eerder over de meeslepende songs en timing rond zonsondergang. Maar vaak neemt de Amerikaanse band ook een bijpassende lichtshow mee. Deze is op zijn zachtst gezegd in combinatie met de muziek nogal hypnotiserend te noemen. Verlies jezelf niet tijdens deze intrigerende headlinershow – of wel – maar we hebben je gewaarschuwd! ?

Bereid je voor op Down The Rabbit Hole 2022

Wil je je alvast voorbereiden op het headline slot van The War On Drugs op Down The Rabbit Hole 2022? Pak dan vast je tassen in met de zoete deuntjes in onze speciale DTRH 2022 playlist!

Beluister hier onze Down The Rabbit Hole 2022 playlist.
Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.