Jarvis Cocker hint naar reünie Pulp

Is er een reünie van de Britse rockband Pulp aanstaande? Sinds frontman Jarvis Cocker een mysterieuze video plaatste op zijn Instagram-account raken fans er maar niet over uitgepraat.

In de vijftien seconden durende video is er een stuk tekst te zien uit het Pulp-nummer ‘This Is Hardcore’. Op een zwarte achtergrond valt de zin ‘What exactly do you do for an encore?’ te lezen waarna Jarvis met de beschrijving onder de video nog meer vragen oproept. Het gelijknamige album verscheen in 1998 en kent volgend jaar zijn 25-jarig jubileum. De band ging in 2001 uit elkaar en kwam in 2011 weer even samen voor een reeks optredens. Het laatste studioalbum We Love Life verscheen in 2001.

Cocker zelf startte in de periode erna met een solocarrière. Eind juni bracht hij nog een nummer van Pulp ter gehore tijdens Glastonbury. Met de cryptische video lijkt een nieuwe samenkomst van de bandleden dichtbij. De band uit Sheffield was enkele keren in Nederland en België te zien. Tijdens de laatste tournee in 2001 speelde Pulp onder andere op Lowlands en Dour.