Pearl Jam cancelt show in Ziggo Dome

Photo: Femke Valks / Festileaks

Het concert van Pearl Jam dat vanavond zou plaatsvinden in de Ziggo Dome is afgelast. Zanger Eddie Vedder heeft nog teveel schade aan zijn keel die hij heeft opgelopen tijdens het openluchtconcert in Parijs. Het tweede concert van de Amerikaanse rockband dat morgen plaatsvindt, gaat vooralsnog gewoon door.

Wellicht bezorgt deze zondagnamiddag verschillende muziekliefhebbers een flashback naar een aantal weken terug toen The Rolling Stones enkele uren voor aanvang hun concert moesten afzeggen. Vele fans van Pearl Jam overkomt momenteel een vergelijkbare situatie. Wellicht iets minder onverwachts, maar net zo vervelend. Veel fans hadden zich al voor de deur van de concertzaal verzameld.

Precies een week geleden gaf Pearl Jam een optreden in Parijs. Het ging om een openluchtconcert, en door de bosbranden die momenteel onder andere in Frankrijk woeden heeft frontman Eddie Vedder veel schade opgelopen aan zijn keel. De branden veroorzaken veel rook en stof die ervoor hebben gezorgd dat de zanger niet in staat is om vanavond de Ziggo Dome plat te spelen.

Geen vervangende datum

Mojo laat weten dat er geen vervangende datum voor het concert is gevonden. Kaarthouders krijgen hun geld teruggestort. De show die morgen op de planning staat, gaat vooralsnog gewoon door. Of dat daadwerkelijk gaat gebeuren moeten we nog gaan zien. De band laat weten er alles aan te doen om het concert van morgen door te laten gaan.

Derde gecancelde show op rij

Naast het optreden in de Ziggo Dome vanavond, heeft de band afgelopen week al twee andere concerten moeten afzeggen. De optredens in Wenen en Praag, die beiden in de week na het openluchtconcert in Parijs plaatsvonden, zijn om diezelfde reden gecanceld.