Advertisement

Verrassingen, vertier en veel vuurwerk op Tomorrowland 2022

Tomorrowland 2022 - Mainstage Vuurwerk
Photo credits: Tomorrowland

Op menig bucketlist staat dit festival hoog op de lijst: Tomorrowland. Voor veel mensen zorgt de ticketverkoop al voor grijze haren, laat staan het festival zelf na 3 jaar stilte, want het duurt dit jaar maar liefst 3(!) weekenden. Wij struinden voor jou de wei af om te kijken wat er tijdens deze weekenden allemaal te beleven is. Dat er al ruim 400.000 feestende bezoekers aan ons vooraf gingen is aan het terrein niet echt te merken. De Schorre in Boom ligt er weer piekfijn bij.

Mainstage

Bij binnenkomst voor de campingbezoekers van ‘Dreamville’, loop je meteen tegen de immense mainstage aan. Over een stuk van ongeveer 270 meter staat de hoofdrolspeler van het weekend te schitteren in een inham, met rondom het vip-deck en het speciale Tomorrowland Restaurant. Het gigantische podium is een plaatje, tot in de details uitgewerkt. Alsof je je begeeft in een film, met futuristische elementen. Er zitten zelfs fonteinen in verwerkt!

Een paar leuke feitjes op een rijtje:

  • 53 (!) meter hoog
  • 270 meter breed
  • 990 vierkante meter videoschermen
  • 1.273 lichten
  • 214 speakers en geluidsboxen
  • 61 lasers
  • 18 fonteinen
Tomorrowland 2022 Stairway to Unity mozaïeken trap
Photo credits: Tomorrowland

Waar je voorgaande jaren nog wel eens mensen van het bergje af zag glijden aan het begin van de heuvel bij de mainstage, maakt een prachtige, mozaïeken trap dat nu niet meer mogelijk. Deze trap is recent opgeleverd en volledig met de hand gemaakt. Het is mooi om te zien hoe Tomorrowland voor het onderhoud van haar terrein zorgt en hier waarde aan hecht. Zo is er in 2014 ook een heuse brug bijgekomen die het terrein heeft verrijkt (en het logistiek gezien ook wat gemakkelijker heeft gemaakt qua loopafstanden).

Geheime plekken

Zelfs een gigantisch feest als Tomorrowland kent geheime, exclusieve plekken. Zo ook ‘The Hill by FTX’, ergens verscholen op een – de naam zegt het al – heuveltje. Voor een select groepje van ongeveer 350 bezoekers worden hier verrassingsacts gedaan. De enige toegangseis die er is, is dat je een geactiveerd account nodig hebt op FTX – een tradingsplatform voor crypto, NFT en aandelen én in het bezit moet zijn van de Tomorrowland NFT. Daarmee kun je naar de speciale stand gaan waar je kans kan maken op een toegangsbandje. Tijdens voorgaande weekenden stond o.a. Antwerpse drum & bass DJ Netsky en Brusselse house DJ Lost Frequencies hier al te draaien.

Tomorrowland 2022 - The Hill by FTX
Photo credits: Tomorrowland

De podium recycle

Elk jaar staat er een nieuwe mainstage en dat kost natuurlijk bakken met geld. Wat er zo uniek is aan Tomorrowland is dat zij op een lucratieve manier het hoofdpodium van de voorgaande edities hergebruiken. Zo heeft het geliefde thema ‘The Book of Wisdom’ – Mainstage van 2012 – haar comeback gemaakt in 2019. Wel een stukje uitgebreider, maar met dezelfde elementen als hoe het er destijds uit zag. Dit jaar zie je diezelfde mainstage van 2012/2019 weer floreren op het terrein, namelijk onder de podiumnaam ‘The Library’. Het festival is hierdoor bewust bezig met het milieu en gooit hun oude decor niet zomaar weg.

Library Stage - Book of wisdom -  Tomorrowland 2022
Photo credits: Tomorrowland

Ook de mainstage van 2010 – yep, zolang geleden – is nog steeds te zien, weliswaar niet op het festivalterrein zelf maar op de camping ‘Dreamville’. De regenboog die destijds werd gebruikt als hoofdpodium fungeert al jaren als entreepoort van Dreamville. Het is leuk om te zien hoe creatief de organisatie is hierin.

Recycle podium - Tomorrowland 2010 2022
Illustratie: Monique Biermans – Festileaks | Photo credits: Tomorrowland

Nieuw in 2022: Core stage

Diep verscholen in het bos staat een gigantisch decor met een hoofd waaronder een DJ deck is gebouwd. Wat mij betreft een van mijn favoriete podia van deze editie van Tomorrowland. CORE is een nieuwe samenwerking van Rock Werchter en Tomorrowland, voortgevloeid uit de gedeelde liefde voor festivals. Dit podium – vernoemd naar het gelijknamige festival in Brussel dat plaatsvond in mei dit jaar – biedt een spot voor technosterren als Adriatique, Rebekah, en DJ Tennis. Wegdromen onder het genot van een heerlijke portie techno is hier gegarandeerd.

CORE stage tomorrowland 2022
Photo credits: Tomorrowland

Geurmarketing

Na twee weekenden vol duizenden feestgangers zou je denken dat het terrein er uitgeleefd bij zou liggen. Echter, dit is totaal niet het geval. Het ruikt er zelfs ontzettend fris. Hoe komt dat? Over het heel het terrein staan geurinstallaties. Die zorgen ervoor dat er eens in de zoveel tijd een mix van frisheid de weide op wordt geblazen.

Photo credits: Monique Biermans

De dag wordt afgesloten met een fantastische show op de mainstage. Aan Hardwell de eer om dit op de vrijdag te doen. Dance met een vleugje hardstyle, dat is het nieuwe trademark van de Bredase DJ. De inham is van voor tot achter tot de nok gevuld met bezoekers van over de hele wereld. Het is een waar lichtspektakel waar je mond van openvalt. Terwijl de laatste vuurwerkpijlen de lucht in gaan, roept Hardwell luidkeels: “Thank you all SO much!”

Tomorrowland Logo

Tomorrowland 2022

Locatie
België
Boom, België
Datum 15-31 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.