Zwarte Cross Quiz: hoe goed is jouw Achterhoeks?

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

‘Vaak bu’j te bang’. Bijvoorbeeld als je geen snars verstaat van dat prachtige Achterhoekse dialect. Tijdens Zwarte Cross vliegen de hilarische uitdrukkingen je om de oren, maar het zou tof zijn als er ook iets van verstaat. Hoe goed is het gesteld met jouw kennis van het Achterhoeks? Test het in onze speciale Cross-quiz!

Weet jij wat een ‘Stekkelveerk’n’ is? Ben jij zelf wel eens ‘Lui-drieter’ geweest? Of ben je nu ‘hellig in de kop’ omdat je geen flauw idee hebt waar dit over gaat? Check je dialect-skills in deze onmundig lastige quiz!

Mis niks van Zwarte Cross 2022

Festileaks doet uitgebreid verslag van Zwarte Cross 2022. Eerst warmen we je op voor het festival in Lichtenvoorde met terugblikken op eerdere edities. Tijdens het festival lees je o.a. reviews van de grootste acts. Ook doen we verslag van de gekkigheid die we tegenkomen en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy