7 festival fashion trends, als gespot op Sziget 2022

Sziget 2022 sfeer publiek dansen mainstage
Photo credits: Sziget Festival

Op het terrein van Sziget 2022 komen heel veel verschillende nationaliteiten bij elkaar. Dat zorgt voor een leuke mix aan bezoekers. Maar niet alleen aan dat, ook aan outfits! Wat waren de outfits en opmerkelijke details van hun looks?

Sziget 2022 sfeer publiek glitters parels fashion
Photo credits: Sziget Festival

1. Glitters en parels

Het lijkt wel alsof er een flinke opmars van glitters, diamantjes en parels is ontstaan deze festivalzomer. Zo ook op Sziget: overal waar je kijkt zie je het schitteren. Je ziet ze voorbij komen op gezichten en decolletés, maar ook in het haar.

Sziget 2022 sfeer publiek glitters parels fashion
Photo credits: Sziget Festival
Sziget 2022 sfeer publiek dansen mainstage
Photo credits: Sziget Festival

2. Gekke montuurtjes

Sziget is… (zonne)brilletjes in verschillende kleuren en vormen. Je vindt de meest gekke montuurtjes op het terrein! Of het functioneel is, is een tweede vraag, maar het ziet er zeker cool uit. Door de grote aanwezigheid van brillen vind je er ook regelmatig één op de grond. Super circulair.

Sziget 2022 groep sfeer publiek
Photo credits: Sziget festival

3. Groepsoutfits

Ontzettend handig en opvallend in de grote menigte: je vrienden in dezelfde outfit. Het ziet er ook nog eens leuk uit op de foto. De ultieme manier van verbroedering met je eigen festivalsquad. Bonuspunten voor groepjes die een speciaal Sziget 2022 teamshirt lieten drukken.

Sziget 2022 sfeer publiek stof zand
Photo credits: Sziget Festival

4. Shirts met gekke prints

Je ziet ze in groten getale, die nonchalante blousen. Soms worden ze zelfs als een soort vestje gebruikt, best wel handig en zeker fashionable. Ze zijn er in verschillende, opvallende maar ook foute prints. Er is zelfs een soort vintagewinkeltje op het festivalterrein waar je ze kunt kopen.

Publiek Sziget 2022 fashion mode
Photo credits: Sziget Festival

5. Doorschijnende kleding in mesh stof

Mesh stofjes, opvallend deze festivalzomer en zeer zeker ook op Sziget! De doorschijnende outfit werd vaak afgemaakt met mooi ondergoed eronder. Wat dan juist de bedoeling is dat je het ziet.

Bandana publiek sfeer Sziget 2022
Photo credits: Sziget Festival

6. De bandana, buffs en mondkapjes

Door de droogte lag het terrein van Sziget er erg stoffig bij. De ene naar de andere stofwolk ontstond door de dansende bezoekers. Dit resulteerde in heel veel verschillende soorten mondbedekking. Fancy buffs of bandanas maar ook de standaard mondkapjes kwamen voorbij. Die hadden we nou eigenlijk precies niét gemist deze zomer.

Hangmatten Sziget 2022 camping sfeer
Photo credits: Sziget Festival

7. Lekker hangen

Hangmatten zijn officieel geen outfits, maar omdat Sziget een goede 6 dagen duurt is het van belang dat er goed uitgerust wordt! Een hangmat is daardoor geen overbodige luxe. We zagen er dit jaar op veel plekken eentje hangen, in leuke kleuren en printjes. En dus zeker het benoemen waard.

Wat vind jij van Sziget 2024?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Sziget 2024! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving plus naar een totaalscore.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards, de publieksprijzen voor festivals.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Festivalterrein
Eten & Drinken
Prijs-kwaliteit
Totaalscore

Sziget Logo

Sziget 2022

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 10-15 augustus 2022
Line-up
Ben Klock
RÜFÜS DU SOL
Sam Fender
Tickets Niet meer beschikbaar.