Vier de timetable voor Loveland Festival 2022 met deze mix vol classics!

Loveland Festival 2022 kondigde deze week de timetable aan voor de editie van 13 en 14 augustus in het Sloterpark in Amsterdam. Voor wie nauwelijks nog kan wachten gooiden wij 8 onsterfelijke classics van artiesten op de line-up in de mix.

We beginnen onze mix met ‘Good Life’ (1989) van Inner City, een dancepopproject uit de late jaren tachtig dat technopionier Kevin Saunderson deze zomer op Loveland opnieuw tot leven wekt. Ook Dave Clarke heeft zijn meest zomerse outfit aangetrokken voor ‘Miles Away’ van zijn album Archive One uit 1996, en Jeff Mills laat zich inspireren door Caraïbische ritmes in ‘Cubango’ (1997). Rond 06:00 wordt het stilaan donker buiten, en davert de dreigende baslijn van Richie Hawtin’s ‘Minus / Orange 2’ (1999) de mix binnen. (Zijn set op Loveland is helaas geannuleerd.)

In de tweede helft van de mix hoor je twee tracks van dj’s die niet zo vaak in Nederland opduiken. Die willen we op Loveland 2022 dus zeker aan het werk zien. Van de Iraanse Zweed Aril Brikha draaien we – uiteraard – ‘Groove La Chord’ (1998), gevolgd door ‘Reggae’s House’ (1997) van de Brit Terry Francis, ooit de helft van Housey Doingz.

Afsluiten doen we met twee dwarse tracks. Ellen Allien doet vanaf 12:30 de beats door je huiskamer stuiteren tijdens ‘Washing Machine Is Speaking’ (2005), achtervolgd door ‘Actor Nine’ (2000) van de Nederlander Speedy J, een huiveringwekkend hoogtepunt uit zijn toepasselijke getitelde album A Shocking Hobby.

Ben je nog niet uitgedanst? Dan kan je hier nog veel meer festivalmixen vinden!

Loveland 2022

  • Locatie: Sloterpark, Amsterdam
  • Data: 13 en 14 augustus 2022
  • Tickets: zijn nog niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen zich hier alvast registreren.
  • Meer informatie vind je op de website van het festival.
Loveland van Oranje Logo

Loveland van Oranje 2023

Locatie
Nederland
Amsterdam, Nederland
Datum 27 april 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen