Festileaks Tipt: 8 must-have items voor Lowlands 2022

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2022 staat op het punt van beginnen! Heeft bij jou de inpakstress al toegeslagen? Heb je alles al in huis, of weet je misschien nog niet wat je precies mee moet nemen? Festileaks schiet te hulp. Deze acht Lowlands paklijst must-haves zijn absoluut onmisbaar op het driedaagse festival in de Flevopolder.

In onze handige Lowlands Paklijst vind je echt alles wat je nodig hebt voor een geslaagd festivalweekend. Van een tent tot een heuptasje en van powerbanks tot luchtbedden: alles staat erop. Ieders portemonnee heeft wel eens betere tijden gekend, dus besparingstips om deze festivalzomer door te komen zijn ook zeker niet aan dovemansoren gericht. Deze 8 items in het bijzonder maken jouw Lowlands-weekend nóg relaxter en hopelijk wat goedkoper.

festival musthaves

1. Gehoorbescherming

Als het scharnier van je deur piept, dan smeer je er WD40 tussen en is het opgelost. Als je oren piepen, dan ben je eigenlijk gewoon lichtelijk het haasje en is er geen oorsmeer meer dat daaraan helpt. Daarom is goede gehoorbescherming voor een festival essentieel. De partyplugs van Alpine zijn betaalbare, maar goede oordoppen die je makkelijk aan je sleutelbos kunt meenemen.

2. Een opvouwbare bolderkar

Ideaal voor de festivalganger die alles uit de kast haalt voor een echt festivalkamp. Deze bolderkar heeft een draaggewicht van 70 kg en kan dus moeiteloos je tent, je slaapspullen én alle andere campingbenodigdheden voor een festivalweekend dragen. Ideale manier om je krachten te sparen!

BKS paklijst

3. Een krachtige powerbank

Het is nooit fijn als je telefoon leeg raakt. Maar zeker niet als je op een festival bent, waar je ook de Lowlands-app wil bekijken en je vrienden terug wilt vinden. Zorg daarom altijd voor een opgeladen telefoon met een goede powerbank. Als je een kleine investering doet weet je wel zeker dat je het hele Lowlands weekend (en de rest van de festivalzomer) van kunt profiteren. Ga voor een model met meerdere poorten, dan help je gelijk je vrienden!

pinkpop musthaves

4. Een fleurig festivalkleed

Je kunt natuurlijk op het gras of je vest gaan zitten, maar dat zit nooit zo heerlijk als een zacht festivalkleedje. Deze kun je ook makkelijk oprollen en zo met handvat overal mee naartoe nemen. Een kleedje is ook erg handig tegen ongedierte, zoals de dreigende processierups. Ga voor optimaal comfort tussen de optredens in en neem zo’n prachtig kleedje mee!

Pinkpop paklijst musthaves

5. Een herbruikbare poncho

Zoals gezegd gaan we dit weekend voor tropische temperaturen. Maar wat wel bij een tropisch klimaat hoort is kans op een aardige regenbui. Zorg naast een warme trui voor ‘s avonds dus ook voor een waterdichte poncho. We houden van duurzaam, dus ga voor een waterdichte poncho die je meerdere heel vaak kunt gebruiken. Weegt niks en neemt amper ruimte in, en het kan in Nederland altijd van pas komen!

Pinkpop paklijst musthaves

6. Een stevige waterzak of bidon

Goed hydrateren kun je leren! Water is essentieel, zeker op een festival met aangekondigde tropische temperaturen. Op Lowlands 2022 heb je gelukkig altijd gratis water, dus neem vooral een hervulbare waterzak mee. Je kunt natuurlijk ook je beker vasthouden en navullen met een verfrissend Limburgs mineraalwatertje, maar het is toch veel handiger deze aan je broek, riem of tas te klikken? Als je ‘m leeg hebt gedronken, merk je niet eens dat je deze meedraagt.

festival musthaves

7. Een gaspitje voor al je katerontbijtjes

Met je eigen kooksetje op de camping gaat er een culinaire wereld voor je open. ‘s Avonds een lekker kopje thee voor het slapengaan en ‘s ochtends fris weer wakker worden met een vers gezette bak koffie. Klop een eitje in je pannetje of verwarm een blik knaks op en je hebt een prima ontbijt – én ook nog eens zeker vier muntjes bespaard. Een festival must-have voor de kleinere portemonnee.

opvouwbare partytent

8. Een feestelijke partytent

Een koning(in) heeft een kroon, een festivalkoning(in) heeft een partytent! Til je festivalervaring naar een hoger level met een opvouwbaar en verrijdbaar pergolaatje. Onder deze unit zit je heerlijk beschut van alle kwellingen der natuur: verschroeiende zonnestralen of tropische plensbuilen worden tactvol op afstand gehouden. En een partytent is natuurlijk ook uitermate geschikt om te gebruiken als kapstok voor je al je versiersels!

Mis niks van Lowlands 2022

Festileaks doet uitgebreid verslag van Lowlands 2022. De hele week warmen we je op voor het festival in Biddinghuizen met voorbeschouwingen. Tijdens het weekend lees je reviews van de grootste acts. Ook delen we de hoogtepunten per dag en brengen we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen vanaf het terrein. Achteraf kun je weer stemmen op het Festivalrapport, maken we de Top 25 volgens het publiek bekend en luister je een speciale episode van De Festivalpodcast.

Wat vond jij van Lowlands 2022?

Geef je mening voor het Festivalrapport van Lowlands 2022! Festileaks vraagt bezoekers op tientallen festivals door heel Europa naar hun mening op zes vaste categorieën van de festivalbeleving.

De festivals met de beste rapportcijfers winnen in september de Festileaks Festival Awards.

Kom maar doorrr

Line-up
Randprogramma
Sfeer
Locatie
Eten & Drinken
Duurzaamheid
Lowlands Logo

Lowlands 2023

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 18-20 augustus 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy